A mi Erzsébetvárosunk

917. Átadták, megnyitották

2019. június 26. - amier

Ahogy az három napja beharangozódott, hétfő délután ünnepélyesen megnyitották a Dob utca (Dob u. 37-41.) felöl megközelíthető, majdnem egyhektáros területű közparkot az úgynevezett 15-ös tömbben. Az ünnepségen átadták Janikovszky Éva régen ígért szobrát is. (Azt most hagyjuk, hogy az önkormányzat valahogy „elfelejtette” meghívni az írónő fiát, Janikovszky Jánost az eseményre…)

janikovszky2019-2.jpg

Még 2015 márciusában dr. Kispál Tibor terjesztette be a képviselőtestület elé azt a javaslatot, hogy legyen a kerületben egy Janikovszky Éva emlékét megőrző köztéri szobor és park. Az évek teltek-múltak, de az idő (és az önkormányzati választás) most úgy látszik, elérkezett.

A új pihenőparkban többek között ivókút, piknikasztal, ergonomikus padok, párakapu és napelemmel működő „okospad” is várja a látogatókat – ez utóbbi wifit biztosít, de telefont is lehet róla tölteni. És végre mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető nyilvános WC-t, mosdót is kihelyeztek.

janikovszky2019-1.jpg

(Fotók: Facebook / Szűcs Balázs)

Maga a park szabadon látogatható reggel 7-től egészen este 9-ig, éjszaka pedig (állítólag) zárt és őrzött lesz. A látogatók (és a park) épségére pedig folyamatosan térfigyelő rendszer vigyáz majd.

Azt hiszem, hogy így a 21. század második évtizedében ilyennek kellene lennie minden egyes közparknak egy világvárosban. És nem csak az átadás napján.

P.s.: Azt ezért nagyon nem értem, hogy a megnyitóról szóló, a képviselőknek kiküldött meghívó miért nem volt megtalálható az önkormányzat honlapján. És adhattak volna nevet is a parknak. Mondjuk: Janikovszky park.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2914913360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása