A mi Erzsébetvárosunk

916. Meghívó holnapra

2019. június 23. - amier

Ahogy az már az önkormányzat honlapjáról és Facebook-oldalamról is tudható, holnap, június 24-én 17.30 órakor kerül megnyitásra a 15-ös tömb területén kialakított pihenőpark. Egyúttal felavatásra kerül az itt elhelyezett Janikovszky Éva-szobor is. (Alkotója: Zsemlye Ildikó Munkácsi-díjas szobrászművész). A megnyitó során a parkot Firschmann Judit tájépítész mutatja be. (Bejárat a Dob u. 37-41. szám felől.)

Még 2015 márciusában dr. Kispál Tibor terjesztette be a képviselőtestület elé azt a javaslatot, hogy legyen a kerületben egy Janikovszky Éva emlékét megőrző köztéri szobor és park. Az évek teltek, de az idő most elérkezett.

A Dob utcáról nyíló telek hosszú-hosszú ideig autóparkolóként működött.  A területen 1968-ig egy hatalmas kiterjedésű gyár és két apróbb parcellán álló bérház állt. A Dob utca 37. szám alatti tésztagyárat 1867-ben építette fel Topits Alajos József, az Első Magyar Gőz- tésztagyár Rt. elnöke és cégtársa Weichselberger János tésztagyáros. Az 1894-ben átadott Dob utca 39. és az 1898-ban felépült Dob utca 41. sz. alatti egyemeletes bérházakat pedig Tafler Kálmán, Budapest akkori legnagyobb adófizetője építette. Helyükön – és a későbbi parkoló helyén – most közpark lesz. És remélhetőleg hosszú ideig meg is marad annak. Szépen, zölden, virágokkal és fákkal.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7014907798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása