A mi Erzsébetvárosunk

896. Felkészül, vigyázz, hostel

2019. április 24. - amier

Nemsokára beindul a hostel-nyomulás a kerület többi részén is, nem csak az ú.n.  „bulinegyedben”. Még idén piacra lép Budapesten a legnagyobb európai hibrid hotel hálózat és hamarosan jön mellé egy orosz is – írja a Portfolio.hu. Idén ugusztusban nyitja első magyarországi egységét az A&O a Dob utca sarkán, a Csengery utcába alakította ki ingatlanát, ahol 412 ágy várja majd alacsonyabb árfekvésű szállást kereső turistákat.

rakoczi54n-1.jpg

Két éve próbálkozik a magyar piacra való belépéssel az orosz hátterű Netizen* is; a Rákóczi út 54. sz. alatti (az egykori Athenaeum Irodalmi és Nyomdaipari Rt. épülete) ingatlant már idén tavasszal át akarták adni, de úgy néz ki, hogy nem találtak megfelelő személyzetet. A cég honlapja szerint 400 ágyas hostelt nyitnának – mindannyiunk legnagyobb örömére.

Takács Péter ingatlanszakértő a lapnak azt mondta, meglátása szerint a budapesti turisztikai kínálat még mindig messze van a telítődéstől, és az is látszik, hogy növekszik az igény a társasági/közösségi szálláshelyek iránt. A szakember arra számít, hogy a következő 3-5 év alatt 2-5 ezer ággyal bővül ez a kínálat.

Nos, akkor most még egyszer, lassan, érthetően: nem az a baj, hogy turisták látogatnak Budapestre, Erzsébetvárosba, hanem az, hogy jó részük azért jön ide, mert lakóhelyükön, a saját országukban nem engedik meg a minden határt átlépő féktelen tombolást. Még az sem volna baj, ha zárt ablakok, ajtók és falak között buliznak. A nagyon nagy baj az, hogy a bulizásnak a következményeit azoknak kell elviselni, akik itt laknak. És most már nem csak Belső-Erzsébetvárosban. Felkészül Külső- és Középső-Erzsébetváros. Itt tartunk ma.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: A kerület az államtól nem kap segítséget, nem is érdeke látszólag, hiszen a turizmus bevételét az államkassza nyeli el. Erzsébetváros még annyi plusz bevételt sem kap, amiből a közterületek takarításának többlet kiadását fedezné, fedezhetné. A "bulinegyed” üzleti hozadéka a turistaszállás biztosítása. A Csengery és Dob utcák sarkán álló ház tulajdonosát pedig úgy tűnik, a legkevésbé sem érdekli, hogy a szomszéd épület amúgy egy iskola.

*A Netizen-t alapító Jevgenyija Jenkins nagy globális hotelláncoknál szerzett tapasztalato- kat. Előbb Moszkvában (246 ágy), majd Szentpéterváron (129 ágy) nyitotta meg a hostele- ket és a hoteleket keverő ingatlanát. Majd úgy gondolta, hogy belép az uniós piacra is, erre Budapestet találta a legmegfelelőbbnek. (via Portfolio)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1914784478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása