A mi Erzsébetvárosunk

851. Ugye nem felejtettük el?

2018. december 10. - amier

A napokban, pontosabban tegnap, december 9-én lett volna 68 éves Ferenczi Krisztina. Már több mint három éve nincs köztünk. Az egyik legkiválóbb oknyomozó újságíróként dolgozott, amíg bírta erővel. Kíméletlenül és megfélemlíthetetlenül akarta olvasói elé tárni a mai rendszer minden visszaélését, hazugságát, csalását. Ugye nem felejtettük el?

ferenczi_krisztina_ff.jpg

"Tudtam, hogy ezt senki más nem csinálja meg. Nyilván vannak olyan tulajdon- ságaim, amik alkalmassá tesznek arra, hogy ez a történet megtaláljon engem. A legrosszabbak a legjobb tulajdonságaim is: hajlíthatatlan, megkörnyékezhetetlen vagyok. És kitartó, normális ember már feladta volna, én még nem. Hozzáteszem: nem Orbánék vagyona miatt volt ez az egész érdekes és fontos számomra, hanem az ország közállapotai miatt. Az, hogy Orbánék nem érthető módon gyarapodtak anya- gilag, fordulat a magyar demokráciában. Nekem ma sincs fogalmam arról, honnan van mindez, ami most az övék. Volt egyszer egy farmeres srác, most meg van egy dandy család...

Ma már egyértelmű, hogy Orbán újfeudalizmust épít és saját dinasztiát, nem négy, nem nyolc évre, hanem hetedíziglen.”

Tízmilliós Mercik suhannak a pusztában  Ferenczi Krisztina újságíró
(A Magyar Narancs ezzel az interjúval búcsúzott tőle)

Ne felejtsük el őt, se azt, amiről írt. És ezt se felejtsük el: “Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú (Átlátszó, 2012. május 14.)

a Szerk.

P.s.: Ferenczi Krisztina 2015. július 16-án hunyt el hosszú betegség után. Egy éve, 2017 decemberében avatták fel emléktábláját a XIII. kerületi Pannónia utcában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6914469300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása