A mi Erzsébetvárosunk

847. Közmeghallgatás lesz!

2018. november 28. - amier

Többen, többször kifogásolták a közösségi médiában, hogy nem nagyon hirdeti/terjeszti a hivatal az idei közmeghallgatás hírét és idejét. Mert ugye, az ott feltett kérdésekre kötelező válaszolni, és a válaszok közokiratnak minősülnek. Így aztán akkor itt és most mégegyszer: az évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás időpontja: 2018. december 18. 17.00 óra, helyszíne idén is a Fasori Evangélikus Gimnázium II. emeleti díszterme.

(A fotó a tavalyi közmeghallgatáson készült.)

A helyi önkormányzatokról szóló törvény értelmében a képviselő-testület előre meghir- detett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek.

A kérdéseket – a téma rövid megjelölésével – előre kell feltenni, írásban, név és elérhető- ség feltüntetésével december 9-én a nap végéig lehet leadni személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáin (Erzsébet körút 6., Garay utca 5., Akácfa u. 42-48. Klauzál téri piac), de elküldhető e-mailben is a jegyzoi@erzsebetvaros.hu címre.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

P.s.: És tessék jönni, és tessék kérdezni. Mert kérdések azok aztán bőven vannak. Már csak válaszok kellenének.

***

A közmeghallgatás fogalma:
- A közmeghallgatás a helyi hatalom gyakorlásának intézménye, amely alkalmas a helyi közakarat megnyilvánulásának kifejeződésére, a választó polgárok közösségével való párbeszédre, az önkormányzati testület közösségi ellenőrzésére.
- A közmeghallgatáson az állampolgárok mellett a helyben érdekelt szervezetek is szerephez jutnak. Ez összhangban van a képviselő-testületnek az önszerveződő közösségek támogatásának, illetve a velük való együttműködés kötelezettségével.

A képviselő-testület évente egyszer az éves munkatervben előre meghatározott időpontban tart közmeghallgatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314402094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása