A mi Erzsébetvárosunk

834. Cikkajánló mára (2)

2018. október 20. - amier

Szombat van, nem árthat egy kis olvasnivaló. Most a napokban jelent meg a 24.hu oldalán egy terjedelmes írás a „bulinegyed” drogbizniszéről. Ahol úgy lett egyre több a drog, ahogy egyre több lett a turista. A rendszerre rátelepültek hamis drogokkal kereskedő csalók, de valódi kábítószer-kereskedelem is folyik Belső-Erzsébetvárosban – írják. Az éjszakai élet szereplőivel, rendőrökkel, klubtulajokkal, dílerekkel beszélgettek, hogy bemutathassák a rendszer jelenlegi működését.

bulinegyed4_1.jpg

Többek közt ezekre a kérésekre próbáltak meg választ kapni:

  • Miért nem söpri ki a csalókat a rendőrség a bulizó turisták kedvenc utcáiról?
  • Egyáltalán kik ezek a csalók? Tényleg nincs közük droghoz?
  • Ha nincsenek igazi utcai árusok, honnan szerzik be a kábítószereket a bulizók? Mert beszerzik: tánctereken látványosan kapkodják be a drognak látszó tablettákat, kristálydarabkákat; dohányzókban, sarkokon érezni a fűszagot; és WC-ből kettesével, hármasával kijövő szipogó emberekbe sem nehéz botlani.
  • És végezetül: miért nincsenek a kerületben látványos akciók, amikor nyilvánvaló, hogy sok az éjszakában a kábítószer?

A kerület éjszakai életében otthonosan mozgók között az a szóbeszéd járja, hogy a kábítószerekhez és a prostitúcióhoz kapcsolódó bűncselekményeket lazábban kezelik a bulinegyedben, mert ezek az ilyen negyedek „kellékei”. Összességében nem zavarják, hanem éppen hogy vonzzák az ide látogatókat.

… a történetek széles skálán mozognak, de a két leggyakoribb, hogy a tulajdonosok bizonyos százalékot fizetnek a bevételből azért, hogy hosszabban tarthasson nyitva egy hely, ne menjenek arra gyakran a különféle hatóságok ellenőrizni; és bizonyos vállalkozókkal, cégekkel kell szerződéseket kötni különféle szolgáltatásokra azért, hogy „barátok maradhassanak” a hely tulajdonosai a „fontos emberekkel”.

Nem hiszem, hogy túl sok mindent kell ehhez még hozzáfűzni. Mindenesetre érdemes elol- vasni a teljes írást, s bár túl mélyre nem ásott a T. Szerző, azért itt-ott vannak benne finom kis utalások... (Megj.: a 2017-es adatok szerint 1 098 vendéglátóhely van a kerületben.)

Payns

P.s.: Ma éjjel vajon hányszor intézkedett a rendőrség a kerületünkben, és milyen ügyekben jártak el? A dílerekre vagy a hajléktalanokra vadásztak? (via Vajnai Attila)

***

Elítélték az első hajléktalant Budapesten, figyelmeztetést kapott - Egyórás volt az első per, amit egy fővárosi hajléktalan ellen indítottak, életvitelszerű utcán élés miatt. A férfi a Nyugati téri aluljáróban aludt, 16-án néhány óra alatt összeszedte a 3 figyelmezte- tést, másnap megkapta a negyediket is. Kérdés: miből gondolja a rendőrség, hogy ha 3 óra alatt 3-szor felszólít, akkor a hajléktalannak megoldódik a helyzete? (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3514312559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása