A mi Erzsébetvárosunk

830. Bő egy éve történt

2018. október 08. - amier

… abban biztosak lehetnek az önkornányzatnál, hogy mindenki nem fog elköltözni.
Aki pedig marad, az szavaz is. (via Facebook) 

Jó egy éve annak, hogy – miután Belső-Erzsébetváros még megmaradt lakói megelégelték, hogy lakóhelyük koszos és élhetetlen „bulinegyeddé” vált – azonnali döntést követeltek. Az önkormányzat fűt-fát ígért, majd lezajlott egy népszavazás*, de minek. Ha valaki esetleg veszi magának a fáradtságot és megnézi a belső-erzsébetvárosi fb-csoportok (Klauzália, Élhető Erzsébetváros, Új7 2019) elmúlt pár napos bejegyzéseit, fotóit – azonmód képet kaphat arról, hogy mi minden nem változott ebben az ígéretekben gazdag évben.

nemvaltozott1.jpg

Október 7., vasárnap, délután 5 órakor az Erzsébet körút 33. sz. ház előtt. (Új7 2019)

nemvaltozott4.jpg

nemvaltozott6.jpg

Semmi extra, csak a szokásos vasárnapi walk of shame reggel 9-kor, kupira vadászat nélkül, csak A-ból B-be történő rövid közlekedés során. (Élhető Erzsébetváros)

nemvaltozott2.jpg

Vasárnap délelőtt Középső Erzsébetvárosban, a minőségi turizmus erre is terjeszkedik. (Új7 2019)

nemvaltozott3.jpg

Szeptember 30. vasárnap délután 5 óra. Helyszín: Erzsébet körút 29. előtt. Ajánlom Vattamány polgármester úr, és kedvenc night majorunk figyelmébe. Csak a dokumentálás kedvéért, nem mintha az illetékesek bármit is tennének az ilyenek megszüntetése érdekében. (Új7 2019)

A végire pedig itt egy hosszabb cikk a 24.hu oldaláról, Ameddig nem drágul az alkohol, addig marad minden a régiben címmel. És itt van hozzá Dudás Mária megjegyzése és észrevétele is, melyet ismét megosztott minden fb-csoport oldalán:

Hát sok tűnődésre való van ebben a cikkben, egy idézet a sok furcsaságból: "A lakók keménymagja nem hajlandó békét kötni a szórakozóhelyek érdekképviseletével, és az energiáikat főleg a hergelésre használják." Nem egészen értem, hogy miért kellene nekem békét kötnöm azokkal a szórakozóhelyekkel, amik az együttélés minimális szabályait sem tartják be. Arról nem beszélve, hogy a többség nem is keres semmi megoldást, elégedettek a bevételeikkel, és ennyi. No meg kikérem magamnak saját nevemben és a többiek nevében is azt a részt, hogy energiáimat főleg hergelésre használom. De fő, hogy a Night major sikeres konferenciát rendezett. A cikkben lévő többi csúsztatást már nem kívánom elemezni, olvassa el mindenki, akit érdekel. Viszont valóban érdekes a cikk végén lévő, "A bulinegyed számokban" rész, ezt tényleg érdemes elolvasni.

Aztán megint (és megint, és megint) lehet elgondolkodni azon, hogy miért is nincs még mindig megoldás Belső-Erzsébetvárosban.

P.s.: Bő egy éve, 2017. október 3-án az önkormányzat jelenlegi vezetése egy egész kerü- letre kiterjedő népszavazásban látta a megoldást Belső-Erzsébetváros problémájára. Ami- vel azonmód ki is bújtak a döntés és a felelősség alól. Azóta eltelt egy év, de nem javult a lakók helyzete, sőt. Újabb egy év múlva azonban – 2019 októberében – ismét „népszava- zás” lesz. Úgy hívják: önkormányzati választás.

*Ha esetleg valaki nem lenne képben: tavaly arról voksolhattak az erzsébetvárosiak, hogy az ún. „bulinegyedben” meddig, hogyan tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. A népszavazásra feltett kérdés szerint az Erzsébet körút, a Károly körút, a Király utca és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységeknek éjfélkor be kellett volna zárniuk. A népszavazás érvénytelen lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414289651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása