A mi Erzsébetvárosunk

822. Kutyafuttató - másodszor

2018. szeptember 14. - amier

Majd egy hónapja írtuk mi is itt a blogon, hogy a Klauzál téri kutyafuttatót felújítják. Akkor ezzel kapcsolatban idéztünk egy nem túl hízelgő, kimondottan dühös vélemény-részletet ezzel kapcsolatban a Klauzáliáról. És most is ezt tesszük, azzal a különbséggel, hogy most a teljes írást beidézzük, mert fontos dolgokat hoz szóba. (Remélhetőleg a T. Szerzőnek nem lesz kifogása ez ellen, eredetiben itt olvasható a Klauzálián).

klauzal_kutyafuttato2.jpg

Fotó: Klauzália

A már 10 napja teljesen kész futtató kapuján egy lakat akadályozza a belépést. Azóta csak a szemét és az üvegcserép gyűlik. Az Önkormányzat hol arra hivatkozik, hogy a műszaki ellenőr szabadságon, majd táppénzen van, hol arra, hogy még nem történt meg a vízminta bevizsgálása (igaz, a futtató már ősrégen vizcsap nélkül működött, tehát ezt a problémát rég meg lehetett volna oldani azzal, hogy ideiglenesen elzárják azt a vízcsapot, amit olyan primitív módon kiviteleztek, hogy egy rátámaszkodó személy is eltörheti).

Nyilvánvalóan mismásolás történik, talán valamilyen helyi potentát határidőnaplójába már be van írva, mikor adják át rezesbandával és szavaló iskolás kislányokkal a futtatót, ami kerületünkben az egyik legnagyobb fejlesztésnek látszik ebben az évben – ha a 3 hónapja készülgető WC-t nem tekintjük.

Ami a szándékos hátráltatáson túl bosszantó, az a kapura kiszegecsezett házirend 11. pontja, melyet talán nem véletlenül az egyik építési hiba folyománya. Ebben, mint a képen is látszik, arra hívják fel a figyelmet, hogy a kutya nem áshat. (A mi kutyánk soha nem szokott, így ez primér módon minket nem is érint.) Vannak azonban olyan kutyák, akiknek vérükben van ez, így az általuk felszaggatott csirkeháló – mely valljuk be, nem a 21. századi technika csúcsa az "alépítmény" védelmére – nem csak az ő tappancsaikat fogja felsérteni, de más 'nem bűnelkövető eb' lábát is, nem beszélve a szandálban, tornacipőben közlekedő kutyásokról.

Az Erzsébetváros Felelős Gazdi Program már a kutyafuttató elkészülte után örvendeztetett meg minket 2-3 hetes képekkel, hallelujázva, hogy a jövő héten átadásra kerül a megújult futtató. Nem tudom, hogy ők mennyire szólhattak bele a tervezésbe és a kivitelezésbe – ahogyan kiderült az EB OVO semennyire –, de ha igen, akkor ebben az esetben nem hozták csúcsformájukat. A tervekbe úgy sem sikerült betekinteni, hogy kértük erre Szűcs Balázs képviselő urat. Talán Vattamány Zsolt polgármestertől kellene időpontot kérni, hogy mikor adják át a legalább méretében egyetlen elfogadható kerületi kutyafuttatót?

Megannyi kérdés, de válaszokat hetek óta nem kapunk.

Tehát: a Klauzál téri kutyafuttató már kész. Csak épp lakat meg lánc zárja el a kutyások elől. Meddig?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9314240531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása