A mi Erzsébetvárosunk

780. Így most jobb?

2018. május 11. - amier

Aztakurva rovatunkból 1.

Teszik fel a kérdést immáron sokadszor az Új7 2019 Facebook-csoport oldalán a Dob utcai fakivágásokkal kapcsolatban (képek itt nézhetők meg). Merthogy május legelején a fákat kivágták – úgyahogy, a rönköket meg felszeletelték – teljesen. És máris kész lett az ízléses, famentesített telek az ország egyik legsűrűbben beépített területén. Minek ide háztetőig erő, lombos fa, madárfészekkel, árnyékkal, élettel telin, ugyan már! (Megj.: március 1. és október 30. között rendes ember nem vág fát … a többinek meg tilos! – via Garay Klára).

32089918.jpg

Így aztán mindent letaroltak a Dob utcában, szorgosan. (Fotó: Klauzália május 3.)

31939820.jpg

Mostanra már nincsenek fák, vannak viszont szakértői vélemények...

Budapest VII. kerület 34268 hrsz. „15-ös tömb” területén álló fákra vonatkozó szak- értői vélemény, illetve a Budapest VII. kerület Dob u. (hrsz. 34223) és Budapest VII. kerület Dob u. 37. (hrsz. 34269) ingatlanok határán álló fasorra vonatkozó szakértő vélemény és a fakivágási engedély.

Tegyük fel, hogy a szakértőknek igazuk van, és ki kellett vágni a Dob utcában a zöldjuharokat. A kérdés az, hogy szakmailag nem lenne indokolt a kivágott fák helyett új fákat telepíteni? (via Vajnai Attila)

P.s.: Értem én, hogy építkezni akarnak, és a fák tetejére nem lehet szép nagy lakóparkokat felhúzni. Ezért aztán dolgoznak szorgosan a hozzáértő szakértők; a szakvélemény kiállítva, fák kivágva. Biztos szép ház épül majd a helyükre. Aki meg jó levegőt akar, az menjen a Li- getbe. Ja, oda már ne. Pontosabban: oda se.

Payns

***

Óriásösszegből épít óriásgarázst a Tiborcz-közeli cég a Városliget alá – 6 milliárdból fog megépülni, az még rejtély, hova és hány fa kivágásával. A cég egyébként dúskál az állami megrendelésekben. Ugye senki sem lepődött meg? (Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4013908368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása