A mi Erzsébetvárosunk

761. Bajkai, a mindentosztó

2018. március 18. - amier

Egyre csak közelít április 8., és Bajkai István is egyre inkább elemében van; közpénzes karácsonyfaosztás, tojásosztás, majd tejosztás – most meg aláírásosztás. Komolyan mondom, hatalmas szíve van Erzsébetváros végtelenül empatikus alpolgármesterének, mindenkin segít. Ahol csak tud. Arról meg aztán ő igazán nem tehet, hogy most éppen a Lendülettel párt jelöltjének tudott segíteni. Hát nem? Hát de.

bajkai_tej3.jpg

Mindenesetre dr. Oláh Lajos, Erzsébetváros parlamenti képviselője választási csalás gyanúja miatt feljelentést tesz – írja az Index. Delegáltja ugyanis a zuglói történések után összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle párt jelöltjének, Bagyó Hildának ajánlásait, és azt találta, legalább 341 (!!!) esetben egyeznek az ajánlások, csak épp az aláírás más. Meg halottak és elköltözöttek is szerepelnek mindkét íven, ami lássuk be, valóban ad némi okot a gyanakvásra.

Így aztán az Index megkereste Bajkait, hogy mire véli ezt a sok egyező adatot, meg hogy miképpen kerülhetett halottak aláírása az ajánlóívére, ahogy azt Oláh állítja. Bajkai azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, így aztán nem is kívánja azt kommentálni.

Pedig valami érdemi magyarázatra azért tán’ szükség lenne, hamár. De gondolom Kósa Lajos majd segít az alpolgármester úrnak villámgyorsan kiagyalni valamit, ő mégis csak etalon a jobbnál jobb magyarázatok kiötlésében…

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: A Lendülettel erzsébetvárosi jelöltjének indulását ugyan már korábban elutasították, így ő már semmiképpen sem indul, de az Orbán család ügyvédjének miért volt szüksége erre? (Megj.: mert azért csakcsak megkérdezném, hogy akkor most választási csalás miatt elutasítják Bajkai indulását is?)

***

Lévai Katalin pártja, a Lendülettel először Zuglóban bukott le a Fideszével egyező ajánlások miatt. A 168 óra egy hete pedig arról írt, hogy a XV. kerületet lefedő 12. választókerületben is felmerült a gyanú, hogy egyeznek az ajánlások. A Fidesz a zuglói üggyel kapcsolatban azt közölte: "amennyiben a kerületben az országgyűlési képviselői jelöltállításokkal kapcsolatban bármilyen szabálytalanság merült fel, azt azonnal vizsgálják ki. Ez a választási szervek feladata." Lévai Katalin pedig azt mondta, hogy a szerinte hazug állítások miatt feljelentést tesz az őt ért rágalmakért. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8713750254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása