A mi Erzsébetvárosunk

736. Itt van, megjött

2018. január 02. - amier

És valóban. Itt van, megjött – nem, nem Csámpánó, aki mint tetszenek tudni, csupán csak mellizmaival, hanem az újabb új év, most épp a 2018-as. És megjött az első komolyabb, a kerületet érintő hír is erre az évre, megvan ugyanis a beígért helyi népszavazás időpontja, ez pedig egészen pontosan 2018. február 18., vasárnap.

nepszavaz_evaros.jpg

Ha esetleg valaki nem lenne képben: arról voksolhatnak majd az erzsébetvárosiak, hogy az ún. „bulinegyedben” meddig, hogyan tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. A népszavazás- ra feltett kérdés szerint – ha az igenekből lesz több – az Erzsébet körút, a Károly körút, a Király utca és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységeknek éjfélkor be kell zárniuk. (A kerületi Választási Bizottság határozata itt olvasható.)

"Nagykörúton kívüli területre pontosan ilyen nyitvatartási korlátozás jelenleg is érvényben van, így a népszavazás csak a Belső-Erzsébetváros területén működő szórakozóhelyek nyitvatartásának korlátozására irányul. Ellenkező esetben a népszavazási kérdés elutasítása nyomán esetleg a külső terület korlátozását is fel kellene oldani." (dr. Tichy-Rács Ádámtól, a helyi választási bizottság elnöke)

Ennyi az új év második napjára, gondolom bőven elég is, ez van, februárban tehát lehet népszavazni, tessék örülni. És hogy el ne feledjem: boldog újévet!

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4913543595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása