A mi Erzsébetvárosunk

687. Fullba nyomják 2.

2017. augusztus 07. - amier

"Zachár Attila bármihez nyúl, abból hirtelen Fidesz-reklám lesz. Érthetetlen, miért nem dolgozik még Rogán minisztériumában." 

Van abban valami bizsergető, amikor az Indexen hirtelen szembetaláljuk magunkat egyik kedvenc témánk főhősével, Zachár Attillával. De kezdjük az elején és egy röpke pillanatra még térjünk vissza a Dob és a Kazinczy utca sarkán álló (Kazinczy u. 36., Dob u. 29.) felújított műemlék lakóházhoz. Pontosabban, az épület földszintjén uniós pénzből kialakított kulturálisnak nevezett térhez*. (2009-ben az önkormányzat 800 millió forint uniós támogatást nyert a Kazinczy utca középső szakaszának rehabilitációjára.)

Zachár Attila, Rónaszékiné Keresztes Monika, Tőkés László Tusnádfürdőn (Fotó: Facebook / Körúti Korzó)

Ahol az önkormányzati bérlakások helyén az EU-s pályázatban beígért esélyegyenlőség meg környezettudatosság helyett előbb fura módon kocsma lett (Club 22 Bar and Res- taurant néven), majd még furábban  Kazinczy 36 néven Oktatási és Kulturális Központ, abból meg fideszes propaganda iroda. A sorozatos változások közepette csak az üzemel- tető/működtető személye nem változott, hősünk Zachár Attila maradt – Rónaszékiné Keresztes Monika legnagyobb örömére és megelégedésére.

Az önkormányzat egyértelműen fideszes rendelkezésre bocsátotta az uniós pénzből felújított, köztulajdonban lévő Kazinczy-Dob utcai helyiséget. Itt tartott és tart rendezvényeket RKM is.  Jó ez így?

Úgy tűnik, a Kazinczy utcában lehet uniós pénzt kérni ingatlan felújítására, amiben később migránsoktól rettegünk, meg Rónaszékinét reklámozunk orrba-szájba. Mármint van, akinek lehet.

Most az Index írt egy hosszabbat Zachárról (szép részletes, feltétlenül tessék elolvasni), aki a Kazinczy 36 és a Kossuth Lajos utcai boltja mellett a Körúti Korzó nevű kerületi fidesz lapot is kiadja. A lap Rónaszékiné '18-as kampánylapjának tekinthető, júniusi számában 13 kép van a fideszes politikusról, a Soros- és civilellenes hírek mellett szinte csak és kizá- rólag róla szól minden, a lap Facebook-oldalán is Rónaszékiné képeit osztják.

A kerület fideszes elnökével és korábbi képviselőjével egyébként látványosan jó kapcso- latot ápol Zachár: a vállalkozó a politikus szinte minden posztját megosztja Facebookon, de Tusványoson is több közös fotó készült róluk, az egyik tanúsága szerint egymás mellett ülve hallgatták Orbán Viktort. (Bár lehet, hogy csak egy közös fotó erejéig ült Rónaszékiné mellé Zachár) – írja többek közt az Index.

Nagyon égő a dolog mindez így, most már tényleg kurvagyorsan elő kéne bújnia valakinek, és mondani pár szót például a Kazinczy utcai helyiségről is, méghozzá nem csak középiskolás fokon… (Főleg, hogy látható, 2007-ben hogyan játszotta át az V. kerületi önkormányzat a Kossuth Lajos utcai üzletet előbb a fidesznek, majd később Zachárnak.)

Mert ugye minden kiderül egyszer, nem? De.

*Az eredeti tervek szerint az épületben környezettudatos magatartásra nevelő központ, kézműves és népi kismesterségek bemutatását szolgáló közösségi terek kerültek volna kialakításra. (KMOP 5.2.2/B-2f-2009-0007 - Kultúra utcája, Budapest VII. kerület Erzsébetváros funkcióbővítő rehabilitációja)

***

Az üzlethelyiség, ami a cikk apropóját adta nem idén került először a hírekbe, hanem tíz évvel korábban. Az V. kerületi önkormányzat 2007 szeptemberében, pár nap alatt leza- varva egy Jogingatlan Kft. nevű cégnek adta a bérleti lehetőséget határozatlan időre. És mit csinált ez a Jogingatlan néhány héttel később? Egy évre továbbadta a helyiséget a Fidesznek, hogy ott a párt kampányközpontot rendezhessen be. A Jogingatlan Kft. két évvel később nevet váltott, és a mai napig működik Zatex Kft. néven. A cég székhelye 2016 óta a már jó ismert Ladánybene Fő utca 38., Zachár Attila tulajdonosként szerepel a Céginfó szerint 2009 és 2015 decembere között, de a nevek alapján családtagjai továbbra is tulajdonosok. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2612726902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása