A mi Erzsébetvárosunk

588. Kosz és mocsok (2)

2016. október 14. - amier

Hát hogymint vagytok otthon, Pistikám?
Gondoltok-e ugy néha-néha rám? (Petőfi: István öcsémhez) 

Eredetileg ugyan nem terveztem, hogy sorozat lesz ebből ilyen címen, de aztán az lett. Még szeptember legvégén készítette egy anyuka a lejjebb látható képeket. Nem, nem a „buli- negyedben”, hanem a Dohány utca körúton túli részén, egészen pontosan a nyáron felújított és nagy csinnadrattával átadott Alsóerdősor közelében húzódó szakaszán. (Az utcáról már volt szó itt a blogon, mert szép lett, jó lett, csak éppen kipusztultak a felújítás során kiültetett fák – de az egy másik történet.)

20160926_082506.jpg

20160926_082238.jpg

Visszatérve a Dohány utcához: az anyuka minden reggel ezen az útvonalon viszi óvodába a gyerekét a Rózsák terére. És ilyen a látvány, ilyen a helyzet. És nem csak ezen az egy napon, véletlenül. De nem lehet sokkal vidámabb az élet a környék más utcáiban sem. Például a Szövetség utcában. Komment-részlet a fészbukról:

Na, majd én is teszek fel képet a Szövetség utcáról! Itt ugyan nincs tele vendéglátóipari egységekkel, mégis csupa mocsok és büdös az egész utca. A volt Almássy téri Szabadidő Központ Szövetség u. felőli hátulja valami borzalom! Aki járt arra az tudja: csupa ember és kutya pisi-kaki szag, ráadásul borzalmas dohos szag jön ki magából az épületből (gondolom az uszodarész miatt). Olykor pedig odapakolnak különböző, már feleslegessé váló bútorokat, egyebeket. Undorító az egész. Utálom az önkormányzatot, hogy mennyire sz...ik a koszra!

20160926_082347.jpg

És a fenti képek nem a kocsma-hordák éjszakai dúlása után készültek, ezek itt kérem- szépen Erzsébetváros jelenkori mindennapjainak képei. Biztos, hogy rendben van ez így?

P.s.: Talán segítene, ha teszem azt Bajkai alpolgármester úr a kerületi Fidesz lapban írt lózungok helyett/mellett – ezzel is foglalkozna. Ha már „idelevődött” alpolgármesternek!

Payns

***

Tuttta? Mindeközben zajlik a Dob utcában a gázcsőcsere, amit elrettentő példaként lehetne tanítani, azaz, hogy nem szabad közműfelújítást szervezni és végezni közterületen. Szerény véleményem szerint ilyet így engedélyezni csak két módon lehet: vagy direkt bosszantani akarják az ott lakókat, vagy nagy ívben tojnak a fejükre. Ön szerint?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8811807431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása