A mi Erzsébetvárosunk

562. Hetes körzet (3)

2016. július 28. - amier

Még május végén volt szó itt a blogon az Alsóerdősor utca egy szakaszának felújításáról. Ami a közelmúltban befejeződött. A nagy csinnadrattával felújított és átadott szakasz szép lett, jó lett, csak éppen pusztulnak a fák. Nem, nem az átültetendők, mint a Ligetben, hanem azok, amelyeket nemrég ültettek büszkén. (Szerk.: ezek a képek ma készültek, többet és nagyobb méretben feltettük őket az fb-oldalunkra is. Tanulságosak.)

aerdo_fak1.jpg

aerdo_fak2.jpg

aerdo_fak3.jpg

A Dohány utcától a Honvéd utcáig húzódó kis szakaszra – a kórház elé – ha jól számoltam, 12 facsemete került kiültetésre. Ezek közül mára a legtöbb elpusztult, talán kettő, na jó, kettő és fél élte túl a nem is tudom mit. A nyarat? A gondatlanságot? A nemtörődömséget? (De legalább a kórház udvarán levő régebbi, idősebb fák élnek, virulnak…)

aerdo_fak4.jpg

aerdo_fak5.jpg

aerdo_fak6.jpg

Mindenesetre szánalmas (és dühítő) látvány amit a halott, vagy haldokló facsemeték nyújtanak. Közpénzen. Sok közpénzen. Talán a problémán segítene, ha a 7. sz. választókerület képviselője – a jelenlegi polgármester – végre megemelné a seggét, és ezzel is foglalkozna. Ha már ő lett a megválasztott képviselő.

Szilágyi Attila

***

Már megint mintha itt lenne a Kánaán. Már megint minden nagyon szép, minden nagyon jó. Mindezt a Dohány utcai sarkon egy szép nagy tábla hirdeti az omladozó fal előtt, meg hogy „Épül Erzsébetváros”. Hát, igen… Az útszakasz felújítását különben – az Erzsébet terv keretén belül – a gödöllői PENTA Általános Építőipari Kft. végezte 2016 áprilisa és májusa között. Kapcsolattartó a megrendelő, azaz az önkormányzat részéről Havassy Pál, beruházási referens (tel: 06/1-462-3135, email: erzsebet.terv@erzsebetvaros.hu). Ha esetleg valakinek lenne kérdése mindezzel kapcsolatban…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr408920454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása