A mi Erzsébetvárosunk

529. O Sole mio

2016. április 17. - amier

Vasárnap van és jó idő, a boltok is kinyitottak, igazán nem lehet okunk a panaszra. Illetve: nem lehetne, ha a kerület nem úgy válna Nápollyá, ahogy azt egy kommentelő írta és illusztrálta a Klauzálián. Vagy ha nem kezdték volna el a szomszédban is szorgosan irtani a fákat. Tényleg: mért utálják ezek ennyire a fákat? Tarlós Pista bá is belengette a fűrészt, ősszel gyakorlatilag minden fát (olyan 1500-at) ki fognak vágnia római-parton a mobilgát kedvéért, szóval nem lenne okunk panaszra – ha nem lenne okunk panaszra. De van.

kosz_napoly3.jpg

(Fotók: Klauzália)

Visszatérve a kerülethez meg a Klauzáliához: egy kerületi lakos sokkoló – ámde egyáltalán nem szokatlan – képeket tett fel a fészbukra a következő kísérőszöveggel:

Ez "IGEN"! Köszönjük, hogy közelebb hoztátok nekünk Nápolyt. "De Nápolyban nem minden fenékig tejfel: hatalmas a korrupció, de ami az ide látogatókat leginkább érinti, hogy egyesek túl kaotikus, hangos, koszos, zsúfolt városnak tartják, valamint éjjel veszé- lyes is lehet, de nappal is érdemes figyelni a zsebtolvajokra. Viszont sokaknak éppen hogy vonzó hogy itt igazi élet van, egy vibráló, élő város, mely az arra fogékonyak számára életre szóló élményt nyújthat. A város itt nincs olyan ’karbantartott’ állapot- ban, mint sok más népszerű európai nagyváros, de egyesek ezt is vonzónak tartják, azt mondják, a kosz, és a graffitik is hozzátesznek a város igazi arcához. És persze amellett, hogy szemetesek az utcák, minden graffitis, még a történelmi műemlékek is, ne feledjük, hogy mennyi csodálatos látnivaló van itt!"

kosz_napoly1.jpg

kosz_napoly2.jpg

Aha, tényleg. Mert ugye Erzsébetváros épül, szépül, és mindehhez már itt van nekünk Nápoly is. A tenger, a Vezúv, Pompei és Capri szigete nélkül…

P.s.: Akinek esetleg a fenti, illetve a belinkelt „életképek” alapján még nem jött át eléggé a csodás nápolyi-életérzés, annak itt van egy másik összeállítás is a Klauzáliáról…

Devosa Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr858634722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása