A mi Erzsébetvárosunk

486. Elmebetegek

2015. december 17. - amier

Egészen elképesztő méreteket öltött mostanra az ú.n. Ákos-ügy: egy nappal azután, hogy az énekessel szerződést bontott a Magyar Telekom, Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte az MTI-vel: a kormányt annyira felháborodott a Telekom lépésén, hogy minden minisztériumot és háttérintézményt utasítottak, azonnal mondják fel szerződéseiket a céggel, mivel az, idézem: a véleménye miatt diszkriminált valakit. Meghogy a Telekom lépése ellentétes a magyar alkotmány szellemével.

kocsis-mate_1.gif

(Fotó:varanus.blog.hu)

Aztán gyorsan pontosított a kormányszóvivő úr: egyfelől ugye a stratégiai partnerséget nem mondták fel (ebben a Telekom 1 milliárd eurós beruházást vállalt a következő 4 évre), másfelöl meg kiderült, hogy végül is csak a mobilnet-szerződésekről van szó, ezeket mond- ják fel. Ezt megelőzően (Kövér Lászlót most hagyjuk) még véleménydiktatúrázott egyet a nagyszerű Lázár János, nehezményezve, hogy a cég – saját értékrendjére hivatkozva –, kirúgta a kormány fentebb már említett kedvencét, Kocsis Máté meg "bódult libbancsokat" emleget Ákos védelmében. Hát mára röviden ennyi.

Ej, de nagyon szép is az, amikor egy kormány a maga teljes erejével kiáll a csókosáért. Elvégre is mire való az állam, ha nem arra, hogy megvédje (egyes) állampolgárait!?... Még, hogy Európa része vagyunk? Ugyan, kérem!

Ajánlott irodalom (a teljesség igénye nélkül):

Devosa Gábor

UPDATE 2015. dec. 17. 19.30: Rétvári Bence ebben a szent pillanatban van az ATV Egyenes beszéd című műsorában. "Ákos kije, mije a kormánynak?" – hangzott el többször is a kérdés. Szánalmas és szégyenletes amit és ahogy mond, ill. mondott...

***

A várható káoszban, ami beláthatatlan, érdemes végiggondolni egy tényt, mielőtt bele- zavarodunk. Mivel a kormány alkotmánysértést emleget a TELEKOM kapcsán, tudnunk kell, hogy az alkotmány (alaptörvény) az államot köti, amelyik megalkotta. Magánszemély vagy magáncég nem tud alkotmányt sérteni. Az alkotmány nem büntető törvény és nem polgári törvény, hanem minden törvény alapja, de nem helyettesítője. Így alkotmányt sérteni kizárólag az állam képes, ha olyan jogszabályt alkot, ami az alkotmány- nyal ellentétes, vagy olyan intézkedést tesz, ami az alkotmánnyal ellentétes. (Juszt László)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr628180460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása