A mi Erzsébetvárosunk

463. Houdini a K11-ben

2015. október 14. - amier

Ezúttal Houdini nem tűnt el
Október 9-én a K11-ben Kolodko Mihály ungvári szobrászművész és a Pannónia Civil Szervezet jóvoltából Harry Houdini újra "hazatért". Minden idők legnagyobb szabaduló és a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze Weisz Erik néven látta meg a napvilágot a Csengery utcában 1874. március 24-én. A zseniális erzsébetvárosi srác, a bilincsek és lakatok királya 52 éves korában hunyt el Detroitban.

houdini1.jpg

Harry Houdini szobra mostantól Erzsébetvárosban a K11 Művészeti és Kulturális Központban tekinthető meg. A Külügyminisztérium Magyarországi Főkonzulátusa közbenjárásával, Erzsébetvárosnak adományozott szobor átadási ünnepségén a résztvevők megnyugvással vették tudomásul, hogy a vagány szabaduló művész nem tűnt el, ezúttal itt marad közöttünk mindannyiunk örömére.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr967968894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása