A mi Erzsébetvárosunk

Bethlen Gábor tér 2. - emlékművek

2015. április 06. - amier

Az egykori Izraelita Siketnémák Budapesti Országos Intézete (volt Bárczy Gusztáv Főiskola) előkertjében két emlékmű áll. Az egyik A zsidó munkaszolgálatosok emlékműve (Alkotó: Baráz Tamás, felállítás éve: 2009.)

bethlen_t2-3.jpg

A másik az épület bal oldalán – az 1932-ben épült zsinagóga bejáratával szemben –, az utca szintje alatt kb. másfél méterre – a támfalban látható, a Zsidó mártírok emlékműve. (Alkotó: Baráz Tamás, felállítás éve: 2009.)

bethlen_t2-4.jpg
Három fülkés kb. 400x500 cm emlékmű, 3 nagy feliratos tábla, és további 11 külön tábla, 3 virágtartó és középen két lépcső felett kb. 60 cm-es örökmécses, kő. Felirat a három nagy táblán: "1941" - EMLÉKEZZÜNK" és ugyanaz héberül – a táblákon 356 név, köztük egy külön táblán az olimpiai ötkarika alatt "BRAUN/CSIBI/JÓZSEF."

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr127345770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása