A mi Erzsébetvárosunk

357. Heti Tóni 2.

2015. február 08. - amier

05.jpgMozgalmas hete volt szegény Tóninknak. A múlt héten ugye a devizahitelekről beszélt meg egy fura tablót mutogatott, közben meg zengett a sajtó az ő különös bizniszeitől. Egyik ilyen volt például az általa kieszelt, általa keresztülvert, majd a saját maga által vezetett gazdasági bizottság ellenőrzésével bonyolított letelepedésikötvény-biznisz, amely hatalmas pénzeket hozott – no nem, nem a magyar államnak.

Hanem az ellenőrizhetetlen tulajdonosi hátterű off-shore cégeknek. Az Index számításai szerint a cégek egy ember bevonzásán kábé 23 millió forintot nyerhettek, a magyar állam pedig semmit. Aztán a Magyar Narancs január végi számában (MaNcs 27. évf. 5. sz. 2015. 01. 29.) megjelent egy nagyobb lélegzetű írás az önkormányzati ingatlanügyekről Várost vigyenek! címmel. Mivel a neten még nem érhető el, érdemes megvenni a lapot és elolvasni, sok-sok érdekesség található benne, elsősorban az V. kerületi ingatlanok fura leárazásáról és elpasszolásáról, de Erzsébetváros is szóba kerül a cikkben…

rogan_rezsi.jpg

Kedden viszont azt tudhattuk meg a jóembertől, hogy a reklámadóban kisebb korrekció lehet, szerdán pedig már a megélhetési bevándorlók ellen hirdetett harcot, és a Fidesz hamarosan parlamenti vitanapon kívánja folytatni a demagóg szarkeverést.

Ugyanaznap a 168 óra meg azon meditált, hogy Rogántóni vagy megsüketült vagy csak simán meghülyült. A Magyar Nemzetnek adott interjúból idézik az alábbi kérdés-feleletet:
– Van már konkrét időpontja az állami tulajdonú közműszolgáltató indulásának?
– Az utóbbi két évben 25 százalékkal csökkentettük a villany, a gáz és a víz árát.

A Simicska-féle buliról most csak annyit, hogy pénteken délben Rogántóni még nevetett azon, hogy médiaháború lenne Simicska és a kormány között, majd kijelentette: „abszolút megértem Simicska Lajost” és egyáltalán nem biztos, hogy kiterjesztik a reklámadót, „a jelzők használata pedig habitus kérdése”. Este aztán az ATV-ben is beszélt, és azt találta mondani az ő szájával, hogy “Én abban hittem, és mindent megtettem a parlamentben, hogy Magyarországon olyan politikai világ tudjon kialakulni, ahol minden politikai párt meg tudja teremteni a függetlenségét a különböző gazdasági csoportoktól.” (Azért ennyire hülyére nem kellene venni a magyar népet. Főleg így a Simicska-kirohanás közepén...)

Hölgyek, urak, Önök a Heti Tónit látták, jövő héten innen folytatjuk, egészen biztos vagyok abban, hogy lesz mivel... (Ugye azt senki nem felejtette el, hogy jövő hét kedden közmeghallgatás lesz Erzsébetvárosban?)

Devosa Gábor

***

Mindeközben tovább dagad a botrány Rogán körül, de a Budapest Szíve program körüli balhéról, az EU csalás elleni hivatalának vizsgálatáról, az ingatlanügyekről, a megmagya- rázhatatlan vagyongyarapodásról ezen a héten nem (sem) tett említést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr347151977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása