A mi Erzsébetvárosunk

326. Paksi titkok 2.

2014. december 10. - amier

02.jpgLesz-e Pakson újabb atomerőmű? (II.) – Előzőleg arról volt szó, hogy mit jelenthet egy gigaméretű devizahitel az országnak. Az új törvénytervezet lehetővé tenné, hogy a terveket a tényleges biztonsági mértéken túl is titokban lehessen tartani, az engedélyezés „kikerüljön” minden nehézséget, minden hatósági kontrollt, minden lényeges adat titokban maradhasson, megakadályoz minden jogérvényesítést.

Nem érvényesek a közbeszerzési szabályok. Nem érvényes az építési fedezetszámla kötelezettség. Ezzel lehet megakadályozni az alvállalkozók kisemmizését, ezzel követhető, hogy milyen cég mikor, mennyit kapott. Nem kell alkalmazni a szavatossági idő kötelezettséget. Minden dokumentum, adat titkosítható 15 évre. A 15 év a beruházástól kezdődik, a titok már az adat keletkezésekor!

paks2.jpg

Nagyon leszűkítik azt, hogy ki lehet az eljárásokban ügyfél. A majdani atomhulladék lerakónál például 100 méteres körzetre szabták a hatókört, az ügyféllé válási lehetőséget. Már a szomszéd falu és a szomszéd Pécs is ki lesz zárva. Emlékszünk a Zengő hegyi radar Pécset 100 méternél távolabbról érintő ügyére? Gondolja valaki, hogy atomhulladék lerakónak az építése, működése 100 méter hatókörön belül van? (folyt. köv.)

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr226972933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása