A mi Erzsébetvárosunk

248. Lehet nálunk Sevilla?

2014. augusztus 11. - amier

A furcsa cím arra a hírre utal, hogy Sevilla-ban a rendőrség 300 és 300 ezer euró közötti büntetést szabhat ki arra, aki az utcán rendkívül hangos tevékenységet folytat. Ilyen lehet például: vendéglátó teraszok működése, hangos énekelés az utcán vagy vezetés közben túl hangos zene hallgatása. A városvezetés szerint a rendelet figyelembe veszi a lakók pihenésre való jogát és a gazdasági tevékenység fejlődésének kívánalmait is. Hát, jól hangzik. Nem ismerem a spanyol rendőrség hatáskörét, sem az ottani rendelet- alkotás feltételeit, de valószínűleg segít a problémákon. A cikk szerint még ennek ellenére is „sok lakos kevesli az elfogadott szabályokat”.

bulinegyed2.jpg

Belső-Erzsébetvárosban nincs érzékelhető javulás 2010 óta. Állítólag az utcán több a rendőr, több a közterület-felügyelő, talán már létezik a beígért civil biztonsági járőrség is. A lakók viszont azt érzékelik, hogy a szemközti házban vagy alattuk üvölt hajnali négykor a zene, a dohányzó vendégek sokasága a ház előtt dohányzik, közben beszélget, iszik. Az utcán hömpölygő tömegben sokan énekelnek (ordibálnak) éjszaka, és ha feszegeti a szükség, a WC helyett a kapuk alá, autók közé végzi dolgát.

Szerintem következetesen élni kellene a hatósági, rendőrségi és közterületi jogosítványokkal. Négy év után újra el kell kezdeni az önkormányzat és az érintett lakók közötti egyeztetéseket. Az önkormányzati rendeletekben minden lehetőséget fel kell használni a közrend, a köztisztaság szabályozására az utcán és a teraszokon.

Gergely József képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr926596165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása