A mi Erzsébetvárosunk

234. Egy hülye kérdés

2014. július 13. - amier

05.jpgTudom, tudom, már mindenki halálosan unja a Dob utcai rémtörténetet, és istenuccse nem írok egy jó darabig a tegnap is megénekelt, felújított és többször is átadott utcáról (mondjuk legalább két hétig), ha valaki tudja a választ az alábbi – tényleg hülyének tűnő –, de bennem már régóta motoszkáló kérdésre. Kérem tisztelettel: mi ez a világosabb csík srévizavé átmenően a Dob utcán?

(A Dob utca 3-tól indul, átmegy járdán, úttesten mindenen, és eltűnik a Dob utca 4. szám melletti terasznál.)

dob_csik1.jpg

Beépítve a burkolatba, csak úgy ott van, és képtelen vagyok rájönni, hogy mi a franc ez. Miért van ott? Vagy mi a funkciója? Vagy lehet, hogy valamilyen koncepció húzódik meg a háttérben? Mert ugye, ha koncepció, akkor jó…

dob_csik2.jpg

dob_csik3.jpg

Aprópó, a koncepció! Erről jut eszembe egy réges-régi történet, a „szépemlékű” Mikola Istvánról. Naszóval, a jó Mikola… Nem tudom, hányan emlékeznek még rá, Gógl Árpád bukása után elég szép karriert futott be (egy darabig), például 2001-ben ő lett az egészségügyi miniszter. Ennél izgalmasabb volt, hogy ezt megelőzően a budapesti Szent László Kórház főigazgatója volt (1990-95), ahol pikkpakkra többszáz millió forintnyi adósságot halmozott föl. (Néhányan még a mai napig is csodálkoznak, hogy ottani ténykedését bármiféle felelősségrevonás nélkül megúszhatta…)

De visszatérve az eredeti történethez: Egy ízben elszaporodtak a kórházban a macskák, és Mikola a gazdasági igazgatóra bízta a helyzet kezelését. A gazdasági főnök persze azonnal cselekedett: felfogadott három idősebb egyént, akik néhány nap leforgása alatt lerendezték az ügyet (méreg, nyakkitekerés, egyebek). "Elintéztük a macskákat" - jelentette a gazdasági igazgató Mikolának. Ez mit jelent, kérdezte a főigazgató. A gazdaságis vázolta, hogy ez mit jelent. Mikola ekkor éktelen haragra gerjedt, és kiabálni kezdett, hogy zengett belé az épületszárny: "Egy ügyet nem lehet csak úgy elintézni, nekem koncepció kell, érti? Kon-cep-ci-ó!"

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr706505117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása