A mi Erzsébetvárosunk

231. Erzsébetvárosi terek

2014. július 10. - amier

07.jpgMájusban adták át az Almássy teret. Arról már olvashattunk, hogy milyen lett, aki akarta, személyesen kipróbálhatta. Megkaptuk a felújítás árának adatait is. Bruttó 190,2 millió forintba került a munka. Júniusban döntés született néhány pótlólagos munkáról is: pingpong-asztal, testedző gép beszerzése és homokozó létesítése. Az első kettő is tervezhető lett volna, de a homokozó kifelejtése elég meglepő egy átlagembernek.

Ugyancsak eldöntötték, hogy 20,5 millió forintért új kerítés kell a Kéthly Anna térre. Most is be van kerítve a tér, 2010 nyarán újítottuk fel a teret. Az a felújítás – tehát zöldesítés, padok, infópont, stb. – kerítéssel együtt 10 millióba került. Amikor szóvá tettük az árat, az volt a válasz, hogy gyenge volt és tönkrement. Valóban néhány helyen megnyomták, alapvetően a megszüntetett felügyelet hiánya miatt volt rá lehetőség.

kethly1.jpg

Vattamányék 2011 tavaszán gyorsan felszámolták a kerületőrséget, hogy magánhadsereg, meg drága. Azóta megháromszorozták a Közterület-felügyelet létszámát, de nekik nem dolguk a terek éjjel-nappali ellenőrzése. Egyébként a közterület-felügyelő lényegesen drágább, mint a kerületőr. A lebontandó kerítés ugyanolyan, mint sok másik kerületben, ahol megfelelőnek tartják.

Még egy térről, a Klauzál téri kutyafuttatóról. Eldöntötték, hogy a kutyafuttatót fel kell újítani. Két megjegyzés: nemrég felújították ezt, illetve a fideszes tervek szerint a kutya- futtatót is kiviszik a térről. Tehát a nemrég felújított kutyafuttató ismételt felújítása, ideiglenes célra mindösszesen 30 millió forint. Ezt is drágának tartottuk, még végleges célra is. A válasz az volt, hogy sok a lakói panasz és ennyibe kerül (?).

Ez a nagy költési kedv – a megfelelő kerítés lecserélése sokszoros áron, meg az ideiglenes extra kutyafuttató – azt mutatja, hogy sok a gyorsan elköltendő pénz. Az erzsébetvárosiak adnának néhány ötletet értelmesebb felhasználásra.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr136497335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása