A mi Erzsébetvárosunk

17. Mi lesz veled Klauzál tér?

2013. október 14. - amier

06.jpgBemutatunk egy tervezetet a Klauzál tér átalakításáról. Ilyen lesz? Nem ilyen? Miért ez a bizonytalanság? Szeptemberben volt egy titkos találkozó, ahova meghívtak néhány „megbízható” képviselőt, néhány „megbízható” erzsébetvárosi lakót, és bemutatták a mellékelt tervet. Értesülésünk szerint a Klauzál tér környékén lakóknak nem küldtek meghívót.

Mint korábban az Almássy téri terv kapcsán megtudtuk a polgármestertől: Erzsébetváros elég kicsi ahhoz, hogy mindenki beleszólhasson a tervekbe. Ha a „mindenki” tényleg minden érintett lakót is jelentene, akkor egyet is lehetne érteni ezzel. Az elmúlt három év gyakorlata azonban nem ezt mutatja.

klauzal1.jpg

Nézzük magát a tervet. Kitágul a tér a csarnok felőli oldalon és a Klauzál utca – Nyár utca közötti szakaszon: az ottani járdákig lesz fás terület. Az eddigi terület teljesen megváltozik, sorban a négy negyedrész: rendezvényterület (hol lesz a Huszár-szobor?) és bolhapiac, labda- és tekejáték terület, piknik, pihenő terület és fás zöldterület. A kutyafuttató átkerül a Kisdiófa utca 4. üres telekre. A Dob utca 46. számú házak elé teraszokat és fákat telepíte- nek. A játszótér átmegy a 15-ös tömbbelsőbe, egy ökoparkkal együtt. A tér közepén egy díszkör lesz.

klauzal2.jpg

Két nagy kérdés merül fel a tervet szemlélve: vajon mit szólnak hozzá az érintett felnőttek, gyerekek, illetve mi lesz a tér sorsa az átépítés után? A jelenlegi vezetés egyik „legsürgő- sebb” teendője 2011-ben a teret is éjjel-nappal őrző kerületőrség felszámolása volt, ami után gyors pusztulást láthattunk. Ugyan mitől lesz jobb a helyzet ezután?

Gergely József – Kispál Tibor
önkormányzati képviselők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr145568249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palást 2013.11.05. 08:00:57

A közelben lakók semmibevétele a Klauzál tér átépítési tervével kapcsolatban felháborító !Ez egy üzenet a FIDESZ-KDNP részéről: nem érdekel minket a lakosság véleménye, úgyis az lesz,amit mi akarunk..... Azért egy javaslatot én is teszek az átépítéshez: A tér közepén lévő díszgömb alatt legyen egy rejtett pincelejáró, melyet egy föld alatti folyosó kötne össze a VII.kerületi FIDESZ székházzal, a következő önkormányzati választásokat követően ezen menekülhetnének ki a leváltott képviselők...

mimi8 2013.11.17. 08:50:34

jelenleg ott van a legtöbb fa, ahová a rejtélyes "többcélú rendezvényteret" tervezik. aki látott már bolhapiacot a városban, tudja, hogy mivel jár: még több kosszal és szeméttel. miért nem a játszóteret fejlesztik? miért nem oldják meg a park őrzését?
süti beállítások módosítása