A mi Erzsébetvárosunk

213. Végre itt a nyár

2014. június 19. - amier

És meleg az idő. Van aki strandra jár, és van aki kenterbe veri Orbán kétharmadát. A kiszivárgott hírekben szereplő kétharmadosnál ugyanis meggyőzőbb, háromnegyedes többséggel választotta meg kedd este elnöknek Hunvald Györgyöt az MSZP erzsébet- városi szervezete – írja tegnapi számában a Népszava.

A volt polgármester a lapnak megerősítette, hogy 56 szavazatot kapott a tagságtól, míg a jelenleg is önkormányzati képviselő Kispál Tibor 16-ot. És ez bár nem jelenti automatikusan azt, hogy a szocialisták őt indítják az őszi önkormányzati választáson polgármesterként, de erős "belépő" a jelöltséghez. Korábban a lapnak Hunvald ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy jövőbeni politikai szerepvállalásával egyelőre nem foglalkozik – addig biztosan nem, amíg az ellene folyó büntetőperben a Kúria jogerős ítéletet nem hoz július elsején.

hunvald20140617-1.jpg

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A helyi Fideszben már megtartották a polgármester-jelölt jelölő gyűlést, és ahogy a Népszava megírta, Vattamány Zsolt jelenlegi polgármester újraindulását 32 párttag, míg – általa időközben minden jogköreitől megfosztott – alpolgármestere, Rónaszékiné Keresztes Mónika próbálkozását 8 tag támogatta a jelenlévő negyven főből. A meccs azonban nincs lejátszva, ugyanis Rónaszékiné – a Fidesz választókerületi elnökeként – megvétózta a döntést. A végső szót várhatóan Kövér László és Orbán Viktor mondja ki. (Meg nem erősített hírek szerint Vattamány Zsoltot tegnap elcsapták, de nem Rónaszéki- né, hanem egy harmadik, külső jelölt indul a fidesz színeiben a polgármesteri címért.)

***

Kedden kezdődött (lsd.: Hunvald-ügy blog) Hunvald György, Gál György és négy társuk büntetőügyében a harmadfokú eljárás a Kúrián. Július elejére várják a döntést. Ugyanerről a blogról: erzsébetvárosi szegényeknek, rászorulóknak ajánlja fel Hunvald György azokat - az esetenként több százezer forintos összegeket -, amelyeket újságok illetve tévék ellen indított személyiségi jogi pereiben kártérítésként megítél neki a bíróság.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr466385617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása