A mi Erzsébetvárosunk

154. Madách tér - módosítva

2014. május 26. - amier

01.jpgHétfő reggel, túl az EP-választáson (erről ír majd más), térjünk vissza egy pillanatra a kerületi dolgainkhoz. Az előző posztban elhangzott a kérdés, hogy sokadik határidő-módosítás után május 31-re elkészül-e a Madách tér. Nos, nem, nem készül el (ez a képeket nézegetve is gyanítható volt). Pénteken ugyanis megérkezett a május 26-i, azaz a mai bizottsági ülés írásos anyaga, ebből egy rövid részlet:

"1. A vállalkozási szerződés ismételt módosítása vált szükségessé az alábbi ok miatt:

A kivitelezés során, a közművek feltárását követően kiderült, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. tulajdonában lévő vezetékeken előre nem látható, s így nem tervezhető munkálatokat szükséges elvégezni, mely munkálatokkal érintett munkaterület-részeken a vállalkozónak érdemi munkavégzésre nem volt lehetősége, így a kivitelezést a szerződésben szerepelő eredeti határidőig a vállalkozó nem tudja befejezni.

madach20140523-2a.jpg

2. A fentiek alapján a Felek a vállalkozási szerződést az alábbiak szerint módosítják (a módosított szövegrészek dőlt betűvel jelezve):

A vállalkozási szerződés 2.4. pontja az alábbiak szerint módosul:

2.4. A vállalkozó köteles a kivitelezést legkésőbb 2014. június 20. napjáig befejezni. Megrendelő előteljesítést elfogad."

madach20140523-9.jpg

madach20140523-8.jpg

Megint előre nem látható, s szerintük így nem is tervezhető munkálatok érkeztek. Csakúgy, mint a Dob utcánál, ahol valahogy nem lehetett előre tudni a forgalom nagyságát és sebességét…

Gergely József

***

UPDATE - 2014.05.26. 21:52 - Azt írtuk, hogy a hétfő reggeli bizottsági ülésen módosít- ják a Madách tér elkészülési határidejét. De tévedtem. Ugyanis a bizottság határozatkép- telen volt, azaz nem jelent meg legalább 4 képviselő a hétből. Mivel a bizottság öt tagja fideszes, ezért önmaguk biztosítani tudnák a határozatképességet. De nem először fordul elő. hogy ez nem jön össze. Néhányszor tanúja voltam, hogy a meghívó szerinti kezdéskor vad telefonálás kezdődött - a bizottsági ülés kezdése helyett - hogy a négyhez hiányzó egy, esetleg két képviselőt behívják. Reménykedünk, hogy kedden második nekifutásra döntés képes lesz a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság.  (Gergely József)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr676210400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.05.27. 09:38:37

Ezek a rohatt komcsik, meg ez a szemét demszki!!!!
süti beállítások módosítása