A mi Erzsébetvárosunk

54. Önkormányzati pillanat 3.

2013. december 26. - amier

05.jpgÍgy lassan túl a karácsonyon, pár nappal az év vége előtt, még egy pillanatra térjünk vissza a hivatali hétköznapokhoz. Azt írta például az erzsébetvárosi jegyző a beszámolójában, hogy „Folyamatos a kommunikáció a kerületi lakosokkal, a fontosabb fejlesztésekkel kapcsolatban kikértük a véleményüket.”

 Az önkormányzat elhatározta a Madách tér átépítését. A 2013. januári közmeghallgatáson volt, aki kérdezett a részletekről, igyekeztek belefojtani a szót. Végül a polgármester beígért egy februári fórumot. Ezt zárt körben, néhány meghívottnak tartották meg. A mai napig nincs válasz, hogy pontosan milyen lesz a tér. Nem tudjuk, hogy a megszűnő 110 parkolóhely pótlására mit javasolnak. Nincs válasz, hogy milyen nagyrendezvények lesz- nek és milyen gyakran. Érdekes ez a „folyamatos kommunikáció”. A munka elkezdődött, az egész teret széttúrták. Az ígért befejezés 2014. április vége.

Aztán.

Azt írta az erzsébetvárosi jegyző a beszámolójában, hogy „11 alkalommal ellenőrizték társhatóságokkal együtt a vendéglátók éjszakai működését, további 5 alkalommal lakossági bejelentésre tartottak ellenőrzést.”

kazinczy_buli1.jpg

Az idegenforgalmi szezon csúcsa a május-szeptemberi időszakra esik. Ez 20 hétvégével, heti 3 (hétvégi) éjszakával számolva 60 alkalom. Erre jutott a 16 ellenőrzés. Arról nem számoltak be, hogy a lakosságot nagyon zavaró éjszakai utcai kavalkád zajával mit kezd az önkormányzat. Azzal a polgármesterrel az élen, aki a probléma megoldását ígérte, a lakossággal egyeztetett módon. Ezrek nem érzik ennek a fellépésnek az eredményét.

Aztán.

Azt írta még az erzsébetvárosi jegyző a beszámolójában, hogy a Polgármesteri Hivatalban idén is elvégzett munkatársi elégedettségi vizsgálat során „az egyes válaszok indoklására minden korábbinál kevesebben vállalkoztak”. Az elmúlt három évben kb. 100-120 munkatársat rúgtak ki vagy kényszerítettek az új járási hivatalokba. Engem nem lepett meg, hogy ilyen körülmények között igyekeztek megtartani a véleményüket.

És Önök meglepődnek ezen az önvédelmi reagáláson?

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr785709554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása