A mi Erzsébetvárosunk

14. Olvasói levél 1.

2013. október 05. - amier

04.jpgMegkaptuk az első olvasói levelet, méghozzá a Nefelejcs utcából. Örültünk is neki nagyon. Gyorsan közre adjuk, hátha valaki tudja a levélben megfogalmazott kérdésekre a válaszokat, és esetleg, netántán a közeljövőben meg is osztja velünk - és persze a Nyájas Olvasóval - azokat… Íme a levél:

T. Szerkesztőség!

Nem szokásom levelet írni, sem telefonálni, fölháborodni azonban naponta többször is kénytelen vagyok. Íme a legfrissebb ok:

A VII. kerület Nefelejcs és István utca sarkán áll(t) egy több mint 120 éves, gyönyörű faragott bútorokkal, vörös márványpultokkal berendezett műemlék gyógyszertár, amelyet veszteséges volta miatt az utolsó üzemeltetője hónapokkal ezelőtt bezárt. A minap egy táblát raktak ki, amely szerint "Itt Nemzeti Dohánybolt nyílik". Benéztem és azt tapasztaltam, hogy a régi, gyönyörű berendezésnek hűlt helye, azt feltehetően szétverték, hiszen méretre szabott, beépített bútorok voltak.

2013-10-02 11.00.02.jpg

2013-10-02 11.00.52.jpg

Kérdéseim az alábbiak:

  • Ki a tulajdonos?
  • Ha az Önkormányzat kiadta, vagy eladta, miért nem kötötte ki, hogy a helység csak gyógyszertárnak használható, de legalább a műemlék jellegét meg kell őrizni?
  • Honnan tudja az új bérlő/tulajdonos, hogy megnyeri a pályázatot, amelyet ugye csak a napokban írtak ki? Nem kis költsége lehet már eddig is az esetleges (?) NEMZETI lehetőségben?

Üdvözlettel:

Egy Nefelejcs utcai lakó (név, cím a szerkesztőségben)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr395552011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása