A mi Erzsébetvárosunk

8. Minek örül a polgi?

2013. szeptember 24. - amier

04.jpgIsmét levelet kaptunk Vattamány Zsolt nagyméretű polgármesteri fotójával. Azt írja, örül, hogy a Madách tér mellett az Almássy teret is felújítják. Véleményezhetjük a terveket. Amint túl vagyunk a lelkes örömön, eszünkbe jut, hogy a Madách térrel még nem történt semmi, noha a tervek szerint szeptember elején az „Örkény kert”eseményt már a megújult téren kellett volna rendezni.

Eszünkbe jut az is, hogy a közmeghallgatáson nem tudták a kérdezőbe belefojtani a szót, aki a felújítás utáni parkolási lehetőségekről, a rendezvényeket kísérő várható zajról érdeklődött. A polgármester megígérte, hogy majd lesz lakossági fórum, ahol bemutatják a kész terveket, mert eddig csak apró látványterveket láthattunk.

madach_terv1.jpg

Valóban: volt egy fórum, amit nagy titokban, kiválasztott keveseknek szerveztek, lehetőleg kerülve az érintettek, a környéken lakók meghívását. Hallottuk, hogy itt megígérte a parkolási egyeztetést is – ami azóta sem történt meg.

Ilyen tapasztalatok után érthető, hogy az Almássy téri felújítást tervbe vevő testületi döntés előtt Dr. Kispál Tibor képviselőtársammal együttjavasoltuk: elsősorban a helyben lakókat kérdezzék meg! „Erzsébetváros elég kicsi ahhoz, hogy mindenkinek lehessen véleménye” jött a meglepő válasz. Igaz, igaz, de ez szerintünk nem zárja ki a teret naponta használók megkérdezését.

almassy_terv1.jpg

almassy_terv2.jpg

Itt is „döntött a nép”. Egyik szavazásnál sem derült ki, hogy milyen arányú volt a helyiek részvétele. A mai ismeretünk szerint még folyik a tervezgetés, azután jön a közbeszereztetés, majd valamikor a kivitelezés.

2009-2010-ben a belső-erzsébetvárosi utcák felújítási terveit bemutattuk az ottani lakóknak, a vita után a hasznos javaslatokkal korrigáltuk a terveket. A mostani vezetés csak a terveket és a pénzt vette át, a lakosság „beleszólásától” irtózik.

Gergely József
önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr695531829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása