A mi Erzsébetvárosunk

Kemény mínuszok jöttek [304.]

2023. február 07. - amier

A télnek nincs vége, megérkezett a hideg, kemény mínuszok jöttek az elmúlt napokban – és megint emberek fagyhatnak meg az utcán vagy otthonaikban, ha nem figyelünk egymásra. Az Erzsébetváros Hírei oldal tájékoztat arról, hogy az önkormányzat milyen intézkedéseket tett, hogy ez idén ne történhessen meg.

hajlektalansag2018.jpg

Az erzsébetvárosi rendészek nagy figyelmet fordítanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalanokra. Munkájukat hajléktalanügyi referens is segíti, aki a közterület-felügyelői végzettség mellett szociális gondozói és ápoló képzettséggel is rendelkezik.

Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy senki se hűljön ki az utcákon, ugyanakkor az előrejelzések szerint a következő napokban rendkívüli hideg időjárás várható, ezért arra kérünk mindenkit, hogy figyeljünk oda egymásra.

Ha segítségre szoruló fedél nélkül élő emberekkel találkoznak az utcákon, akkor értesítsék a Menhely Alapítvány éjjel-nappal hívható diszpécser- szolgálatát a 06-1-338-4186-os telefonszámon.

A végzetes kihűlés veszélye azonban nemcsak a hajléktalanokat érinti, hanem azokat is, akik nem tudják megfelelően fűteni az otthonaikat. Amennyiben ismernek olyan erzsébetvárosi lakost, aki ilyen gonddal küszködik, akkor kérjenek segítséget a 0-24 órában hívható 06-80-204-531-es zöldszámon.

Az ERI munkatársai minden esetben intézkednek, sürgős esetben a hatóságokkal közösen, egyéb esetekben pedig értesítik az illetékes önkormányzati intézményeket, amelyek szakemberei érdemi segítséget fognak nyújtani a bajban lévőknek. (via Erzsébetváros Hírei)

Figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymásra! Aki tud, vigyen adományokat, melyeket az utcán élőknek, vagy a melegedőkbe, szállókra tudnak vinni! Mert hogy emberek fagyja- nak meg az utcán, vagy a lakásukban – az elfogadhatatlan!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6718043786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása