A mi Erzsébetvárosunk

Szellemesnek szánt kérdés [126.]

2021. május 28. - amier

Tényleg jön az őszödi beszédről szóló játékfilm. (Infostart

Közeledik az ogy. választás, és már látszik, mi lesz a kampány központi eleme: Gyurcsány és az ő őszödi beszéde. A Fidesz most ünnepli ennek 15. évfordulóját, és nem találnak ennél alkalmasabb témát. Ennek egyik oka persze az, hogy a negatív kampány, amelyben le kell járatni, erkölcsileg-politikailag "meg kell semmisíteni" valakiket, alkatilag közelebb áll hozzájuk, mint a pozitív, amelyben meg kell mutatni, "fel kell építeni" valakiket.

orban2021-2.jpg

A másik okról hadd tegyek fel én is egy szellemesnek szánt kérdést: Miért nem mondanak semmi pozitívat az elmúlt 11 év kormányzásáról?

A példát követve meg is válaszolom saját kérdésemet: azért, mert nincs mit. Vannak persze általános maszlagok, mint "Magyarország jobban teljesít" stb., meg van, ami objektív, ami mérhető. Összehasonlíthatjuk szomszédainkéval nemzeti össztermékünk vagy mediánjövedelmünk alakulását, netán az inflációnkat, mi jövünk ki a legrosszabbul. Covid-halálozásban a világ élvonalában vagyunk (több hétig vezettük a ranglistát), covid-tesztelésben a legutolsók között stb. stb. Az egész járványkezelésben egyetlen dolog volt, amit elvileg jól csináltunk: a keleti vakcinák beszerzése. Egy "közvetítő céget" beiktatva gyorsan el is lopták a Sinopharm árának felét(!!!).

Az az egy dolog, amiben a világ előtt járunk, a felépített stadionok száma — ez az, amire a másodosztályú focisták kormánya képes. Jöhet hát az államilag finanszírozott nagyjá- tékfilm az őszödi beszédről — a kampány "hivatalos" nyitányára elkészül.

Fügedi Ubul

*

2022-re gyúrva az eszelős migránsozás helyett most újramelegítették a régi, az örökzöld mumust: Gyurcsányt. Most már gyakorlatilag egyenértékű lett Sorossal, aki magyar létére állítólag valamiért a magyarokat a pokol legmélyebb bugyrába akarja küldeni, és ott jól megsütni őket. Aki szerdán a Facebookon követte az eseményeket, az láthatta, micsoda cirkusz keveredett belőle. Különösen miután a mi igazmondó felcsúti vezetőnk kiposztolta az oldalára a kérdést: ki hol volt azon a bizonyos napon, amikor Feri elmondta az elhíresült beszédét? Közben a kutya nem foglalkozna ezzel, ha az állampárti propaganda nem tartaná életben ezt a témát. A kutya nem. Jelentősége ennek egy átlagpolgárra nézve egyenlő a nullával. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5516575180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása