A mi Erzsébetvárosunk

Ende, finita, vége [17.]

2020. június 17. - amier

Mármint az operatörzs napi sajtótájékoztatóinak. A színtársulat nem tart több előadást, Nyunyóka és a többiek könnyes-szomorú búcsút véve jobbra el – a függöny legördült, ezzel az első évad véget ért. (Legalábbis ami a járvány első hullámát illeti…)

op_torzs-vege.jpg

Tegnap különben a Parlament ellenszavazat nélkül  elfogadta a veszélyhelyzet megszün- tetéséről szóló törvényt, és a különleges jogrend eltörléséről is dönthet(het) a napokban a kormány. Ugyanakkor az ingyenes parkolás marad, azt egészen július 1-ig fenntartják – állítólag azért mert a velünk oly nagyon és oly sokat törődő kormány időt akar hagyni az erre való felkészülésre.

Legalábbis ez a hivatalos indoklás. Pedig egyszerűen csak még egy-két hétig szívatnak minket. Ha már erre jártak.

P.s.: Orbán Viktor a koronavírus járványra hivatkozva április elején tette országosan ingyenessé a közterületi parkolást, amivel rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat. Eredmény: a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont alaposan megnőtt a közúti forgalom. Itt nálunk a kerületben meg még inkább. A döntés a Levegő Munkacsoport szerint  csak ártott a városi, különösen a fővárosi közlekedésnek – de az ingyenes parkolás akkor is marad még. Hogy felkészül- hessünk. Aha.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1015826316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása