A mi Erzsébetvárosunk

711. Népszavazás? Még mit nem!

2017. október 18. - amier

Úgy néz ki, Orbán és Tarlós közösen hatástalaníthatják a népszavazást, azaz a közvetlen demokrácia legfontosabb fegyverét is. (Ceglédi Zoltán) 

Jóestét. Most egy kicsit később a megszokottnál, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy megint eljátsszák ezt a sunyi trükköt. De igen, eljátszották. Tegnap ugye elkezdődött az aláírásgyűjtés a római-parti népszavazás ügyében – aminek a kiírásáért a hírek szerint már az első napon tízezernél több aláírás gyűlt össze. Erre mi a mai hír?

tarlos_romai2017.jpg

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

Hát persze hogy az, hogy a sebtében összehívott Fővárosi Közgyűlés visszavonta áprilisi határozatát a római-parti mobilgát megépítéséről. Így aztán azonmód okafogyottá is vált az erről szóló népszavazás, ill. a hozzá kapcsolódó aláírásgyűjtés. Csakhogy, ez megint trükközés hátán trükközés, megint csak egy ócska átverés. Merthogy

„A megszavazott határozati javaslat ugyanakkor nemcsak hogy visszavonja a népszavazásban is megjelölt áprilisi határozatot, hiszen ezzel tulajdonkép- pen segítene is a mobilgát ellenzőin, hanem egyszersmind újra kijelöli a parton a mobilgát nyomvonalát. Így tehát, ha újra népszavazást akarnának kezdeményezni a kérdésben, új kérdés beadására volna szükség, hiszen a mostani határozatnak már más a száma."

Így az eddig összegyűjtött aláírások már semmit sem érnek, ismét be kell nyújtani a népszavazási kérdést az új határozat száma miatt. Szép, nem? Nem.

Pontosan tudták, hogy ha egy is átcsúszik egy erre alkalmas témában, akkor a Fidesszel egyébként elégedetlen társadalom kaszára-kapára, de leginkább tollra kap, és aláírja, majd beleszavaz jól. Ezért kellett inkább eltörölni a vasárnapi boltbezárást, Semjén Zsolt két és fél évtizedes munkavégzésének egyetlen bizonyítékát. Meg persze azért, mert annyira be voltak rottyantva, hogy valami Kubatov-környéki barom még kidobókat is küldött, hogy Erdősiné kamukérdése menjen be inkább, ne a szocik Nyakó Frodó által árkon-bokron át vitt, valódi boltnyitó javaslata. (via Ceglédi Zoltán)

P.s.: A hírek szerint az erzsébetvárosi „bulinegyedes” népszavazást a fideszes képviselők által benyújtott kérdés alapján már januárban megtarthatják. Persze csak akkor, ha nem jut ugyanarra a sorsra, mint most a római-parti...

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr713016694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása