A mi Erzsébetvárosunk

528. Aláírásgyűjtés

2016. április 14. - amier

Kedden délelőtt a Nyugati téri aluljáróban gyűjtöttünk aláírásokat népszavazások kezdeményezésre. A pultoknál négyen-öten is dolgoztunk, de időnként így is sorbaállás volt. Egymás után jöttek az emberek a két gyűjtőívet aláírni. Voltak, akik megkérdezték, mire gyűjtünk, de a többség előre tájékozódott.

alair_gyujt.jpg

Sokan elmondták a véleményüket, némelyik írásban idézhetetlen. A lényeg az volt, hogy elegük van Orbánból. Többen kérdezték, hogy a vasárnapi nyitva tartásra is gyűjtünk-e. Mondtuk, hogy a hétfői bejelentés alapján – visszavonja a kormány a korábbi törvényt – nem, de ha kell, az is következik. Felhívták a figyelmünket, hogy azért olyan nagyon ne bízzunk a kormány ígéretében. De ez egy olyan ügy, hogy ha átverés lenne, akkor másnap azonnal összejönne a 250 ezer aláírás az emberek felháborodása miatt. Azóta tudjuk, hogy az országgyűlés a KDNP kivételével és 1-2 "hősiesen kitartó” fideszes kivételével megszavazta a vasárnapi nyitva tartást.

Egyetlen nő azt írta volna alá, hogy vasárnap ne lehessen dolgozni. Gyorsan kiderült, hogy bolti eladó és vasárnap egész nap dolgoznia kellett. De azt a Munka törvénykönyvben kell szabályozni, hogy a vasárnapi munka önkéntes és 100 % pótlékkal járjon. Erre történt is szocialista kezdeményezés.

Az emberek most ráébredtek arra, hogy a kormánnyal érdemes szembe szállni. Budapesten a Nyugatinál, a Blaha Lujza téren, az Örs vezér terén és a Móricz Zsigmond körtéren reggeltől estig ott vagyunk, de vannak más aláíró pontok is.

15-én, pénteken megyünk az iskolákhoz!

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr738612676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása