A mi Erzsébetvárosunk

Király utca 49.

2015. június 09. - amier

A Neuhauser János tulajdonában lévő, 1855-ben szabályozott telken – egy földszintes sarokház lebontása után – Kasselik Ferenc 1857-ben építette fel a kétemeletes, késő- klasszicista stílusú bérházat. Sarkán emeletmagasságban Terézvárost jelképező, baldachin alatt álló, könyvet tartó Szent Teréz szobor látható, a szobrász személye ismeretlen.

kiraly49-4.jpg

kiraly49-5.jpg

A mai Csányi utca (Csányi u. 13) sarkán álló épület földszintjén rögtön elkészülte után nyitotta meg Szent Terézről elnevezett gyógyszertárát dr. Pollack József patikus. A gyógyszertár egészen 1940-ig ezen a helyen működött, ekkor Klein Antal egy divatházat nyitott az egykori gyógyszertár helyén. A díszes oszlopok mögött manapság ugyanott az OTP Bank kerületi fiókja működik…

kiraly49-6.jpg

kiraly49-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr47527988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása