A mi Erzsébetvárosunk

Dob utca 27.

2015. június 25. - amier

Az egykor itt álló ház 1863-ban épült Lohr Antal és tervei alapján. A városrész első beépülési korszakából származó egyemeletes klasszicista lakóház és az udvarára 1930-ban épült hatemeletes modern bérház, ill. a kóser szalámigyár (a volt Skrek-féle Húsüzem) egyemeletes műhelyépülete harmonikusan kapcsolódott egymáshoz. A gyárépülettel egybeépített bérházat Burger Dezső tervezte.

dob27-1.jpg

dob27-4.jpg

dob27-3.jpg

dob27-2.jpg

A szűk Dob utca felől csak a korai lakóház volt látható, a mögötte húzódó függőfolyosós sávház az egykori üzemmel együtt teljesen rejtve maradt. Az épület már bontásra került, helyén – a bölcsődei kert egy részének felszámolása után kialakított háromteleknyi területen – ötemeletes lakóházat épített az önkormányzat.

dob232527-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr137393642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása