A mi Erzsébetvárosunk

286. Most akkor szüret?

2014. október 04. - amier

06.jpgAmikor megláttam a héten megjelent Vattamány-magazint (vannak, akik Erzsébetváros újság néven ismerik), azt hittem, hogy a szerkesztő tévedésből tette oda a címképet. Ugyanis szüretelőket ábrázol. Kevés zöld van Erzsébetvárosban, és ezek között szőlőről nem tudok. Jobban megnézve kiderült, hogy Vattamány Zsolt most a szüretelési tudását mutatta be. Emlékszünk a múlt heti gitározásra?

Hát nem furcsa, hogy valaki a gitározási-, szüretelési tudományával akarja bizonyítani, hogy ő újraválasztásra érdemes jelölt? Esetleg megmutathatná a polgármesteri eredményeit! A mostani újság cikkeinek 90 százaléka az utóbbi néhány hét eseményeit mutatja. Egész pályafutása alatt nem találkozott annyi emberrel, mint az elmúlt két hétben. Négy évig ő volt az elérhetetlen, láthatatlan polgármester.

szuret2014.jpg

Lehet már lakbércsökkentést kérni? Helyes, de azzal kellett volna kezdeni a dicsekvést, hogy három éve az ő javaslatára emelték duplájára a lakbért a fideszesek, a tönk szélére sodorva családok százait.

Lehet megvenni a lakásokat? Helyes, de azzal kellett volna kezdeni a dicsekvést, hogy három éve az ő javaslatára emelték háromszorosára a fideszesek a vételár százalékot. Két éve az ő javaslatára tiltották meg a fideszesek Belső-Erzsébetvárosban a lakáseladást. Még a mostani bizottsági ülésen is tömegével adtak el a Király utcai lakásokat. Amit négy évvel ezelőtt ígértek meg.

Sok utca felújítás volt? Helyes, de ezt abból a bankhitelből csinálták, amit az általuk sokat átkozott előző testület fogadott el. Szóval lehet nevetőgörcsöt kapni a szüret láttán, de azon is lehet gondolkodni, hogy ilyen polgármestert akartak-e sokan négy éve…

Gergely József képviselő

***

Lezárták a gettó átadott emlékfalát - Átadták, majd kordonnal körbezárták a Dohány utcai zsidó gettó emlékfalát. Az emlékművet csütörtökön avatta fel Tarlós István főpolgármester, és Vattamány Zsolt erzsébetvárosi polgármester. Úgy tűnik az emlékmű építése valójában máig nem fejeződött be.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr636758849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása