A mi Erzsébetvárosunk

281. Valaki hazudik

2014. szeptember 29. - amier

03.jpgMozgalmas volt a múlt hét itt a kerületben. Szerdán 7 forintos tejjelfolyó kánaán köszöntött be, pénteken Fásyádám és Vattamány Zsé szórakoztatta a kerület polgárait az Almássy téren, majd megismerkedhettünk a polgi fantasztikus klipjével ("Felkel a nap, felkel a hét”). Ez utóbbiban – miközben a polgi hátradől, néz, kávézik, hosszasan halad és kezet fog – sorban tűnnek fel a szebbnél szebb képek a kerületről.

Szépség, rend, tisztaság és elégedettség. A klipben. Szilágyi Attila a 7. számú önkormányzati választókerület ellenzéki jelöltje juttatta el hozzánk az alábbi levelet, melyet egy, a körzetében élő választótól kapott.

peticio_attila2.jpg

Íme, a levél:

Megkaptam a programját tartalmazó tájékoztatót és az alábbiakról szeretném tájékoztatni.

Sajnos a FŐKÉTUSZ már nem elégszik meg a kémények és a kéményseprő járdák átépíttetésével, hiszen ez már a legtöbb társasházban megtörtént. Most a lakások tulajdonosait vették célba. A társasházban májusban volt a szokásos kéményellenőrzés. Megjelent a mester, háromszor kinyitotta a gáz vízmelegítőnket, megszemlélte a kamillukat (ki nem próbálta, hogy milyen a huzat), közölte, hogy itt minden rendben van, felragasztott a vízmelegítőre egy papírt és elment.

Mint később kiderült mindenkinek ugyanezt a szöveget lökte. Ehhez képest júliusban (mi a múlt héten kaptuk meg) felszólította a közös képviselőt, hogy 30 napon belül legyenek a kémények kibélelve. Ez a mi házunkban 10 családot érint. A kémények bélelését nem azért nem csináltattuk meg, mert ostobák vagyunk, és nem tudjuk felmérni az esetleges veszélyeket. Nem, hanem azért, mert sajnos ez nem olcsó mulatság. Ebben az önkormányzat nem nyújt segítséget a tulajdonosoknak. (A kémények bélelése az SzMSz szerint a lakás tulajdonosának feladata.) Egyszerűen felháborít ez az alattomos, sunyi hozzáállás a FŐKÉTUSZ, ill. dolgozói részéről. Mindezt azért csinálják, mert a kémények bélelését követően ők szakértenek kb. 45.000 Ft/kémény összegben.

Megérkezett az éves kéményseprésről szóló számla a társasházhoz. Ezek szerint 2013. július 1. és 2014. december 31-e között 28.000 Ft-ot takarított meg a társasház. Kiszámoltam, hogy ez másfél évre 83 Ft/m2 megtakarítást eredményezett a társasháznak. Ehhez képest a kéménybélelés kb. 3-400.000 Ft-ba kerül. Tessék mondani milyen rezsicsökkentésünk volt?

A másik téma, amiről már személyesen beszéltünk az a főútvonalak járdáinak takarítása. Mi a Rottenbiller utcában lakunk, ami a fővároshoz tartozik, legalábbis úttal kapcsolatos témákban. Úgy tudom, hogy a kerületben ezen kívül a Rákóczi út, Baross tér, Damjanich utca van még ilyen „kivételezett” helyzetben. A mi utcánkban sajnos a kerület – amely olyan büszkén hirdeti magáról, hogy nagy figyelmet fordít az utcák tisztaságára – nem végez járdatisztítást, pedig igazán itt lenne rá szükség, de gondolom ez a többi főútvonalra is megállja a helyét. Javaslom, hogy látogasson el a felüljáró alá, persze takarítás ott sincs, viszont a szagot vágni lehet. Már többször fordultam az önkormányzat kedves illetékeseihez ebben az ügyben, de választ egyszer sem kaptam!

Rózsák tere – szépen felújították, sokba került. Az átadás után járták a közteresek, a csöveseket elzavarták. Menjenek arra most, ott ülnek a padokon az asztaloknál, előttük a műanyagos palack, na nem vízzel, és „természetesen” a dolgukat is ott végzik. De közterest már egy éve nem láttam bemenni a térre. Meddig lesz rendben a tér?

Bethlen Gábor utca „sétáló utca”. Igen, oda is érdemes ellátogatni. Kosz, eldobált szemét, csövesek, alkoholisták a padokon (tényleg rajtuk kívül ki ül oda?). Egymással üvöltöző csövik. Köszönjük Erzsébetváros!

A Garay utcában és a Rákóczi úton is van két be nem fejezett építkezés. Nem lehetne ezekkel valamit kezdeni? Évek óta ott állnak, senki nem nyúl hozzájuk, gondolom a vállalkozó nem tudta eladni a lakásokat, befuccsolt, az építkezés leállt és? Valamit szerintem lehetne kezdeni ezekkel az épületekkel, vagy az örökkévalóságig így maradnak?

Üres üzlethelyiségek – ezekkel is kell valamit kezdeni. Egyszerűen hihetetlen, hogy mi lett a Rákóczi útból. Ott, ahol üzletek, áruházak sora volt, most leragasztott, betört kirakatok csúfoskodnak. Legalább adják oda kerületi vállalkozóknak (csak ne turkáló vagy kínai bolt legyen), kérjenek kevesebb bérleti díjat, de valamit csináljanak, mert sírva lehet fakadni a mostani állapotokon.

***

Szépség? Rend? Tisztaság és elégedettség? Valaki nem a kerületben él. Vagy csak hátradől, néz, kávézik, hosszasan halad, kezet fog és hazudik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr516741821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása