A mi Erzsébetvárosunk

205. Szánalom anyja!

2014. június 10. - amier


Ó, szánalom anyja, má’ megint elhagytál! Hogy mi történt? Az előző posztban említett józsefvárosi blogon talált egyperces bejegyzés óta (is) kedvencemmé vált Gulyás "Miértelme” Gergő újfent kinyilatkozott. Csak most nem az Akváriumban, hanem az M1 reggeli műsorában. És nem szófukarul, hanem bővebben. A pökhendi fideszes kislegény ma keményen megaszonta: "A két kereskedelmi televízió nagy társadalmi károkat okoz, ezért a reklámadó a média egészségügyi termékadója.”

gulyas_gergely_mti.jpg

A teljes agyhalál előtt egy perccel arra gondoltam: te jó isten, ez még komolyan is gondolja ezt! Aztán meg már arra, hogy végül is semmi gond, az agyhalál után is van élet, taníts csak minket Párbeszédek Spontán Nagymestere. És mi majd mostantól isszuk minden szavad! (Gulyásról illik tudni, hogy nem akárki ám, ő az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke. Bizony!)

És ha már törvényalkotás, legyen kövér (nem az! ez most más): a héten két, napok alatt összetákolt, senkivel sem egyeztetett törvényt is elfogadnak ezek a jófiúk. A fentebb emlí- tett reklámadót és az új fővárosi önkormányzati választási rendszert. Az önkormányzati törvényről már ma szavazhatnak a képviselők, a reklámadóról meg még a héten döntés születhet. Csakhogy örüljünk.

Payns

UPDATE 18:43 - Tényleg átszabták - Megszavazta az Országgyűlés kedd este a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását. Ennek lényege, hogy alapvető változások jönnek a Fővárosi Közgyűlés összetételében: a testületnek alapból tagjai lesznek a kerületi polgármesterek, és mellettük kompenzációs listáról választott képviselőkkel egészítik ki a létszámot. A listáról a kerületek lélekszáma alapján súlyozva osztják ki a mandátumokat. A javaslatra 133 képviselő szavazott igennel, és 53 nemmel. (Forrás: HVG)

***

L. Simon László, a Fidesz parlamenti képviselője a múlt héten nyújtotta be a reklámadó újabb tervezetét, amely még a korábbi elképzeléseknél is nagyobb terhet róna a médiaszektorra. Több mint hatvan médium közös akcióban tiltakozott a reklámadó ellen. A Magyar Reklámszövetség felhívására eddig példa nélküli módon mozdult meg az egész kommunikációs ipar. Csütörtökön és pénteken a televíziós csatornák elsötétítéssel, a rádiók a tiltakozás szövegének beolvasásával, a nyomtatott sajtó fehér lappal, az online felületek szintén elsötétítéssel fejezték ki tiltakozásukat. A reklámadó nyolc-tízmilliárdos pluszbevételt hozhat a költségvetésnek, a két legnagyobb befizető az RTL Klub és a TV2 lesz, de szinte minden nagyobb médiumot érzékenyen érint az új adónem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr896291653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2014.06.10. 16:25:06

Szüntessék meg a kertévéket! Legyen Magyarország az első olyan ország, amelyikben 2014-ben nincsenek kertévék!!!!!

Na jó, gondolom Észak-Koreában sincsenek...
Se Kubában...

csak egy néző 2014.06.10. 16:50:43

"Patkányok is éreznek sajnálatot
Most a patkányokról derítették ki a University of Minnesota kutatói, hogy megbánják tetteiket."
A kutatók már felajánlották, hogy díjmentesen megvizsgálják a parlamenti képviselőinket is.

Patreides · patreides.blog.hu 2014.06.10. 16:53:41

A kertévék évtizedes agyzsibbasztása nélkül ma nem lenne masszív szavazóbázisa a Fidesznek.
Kezet csókolhatnának a kertévéknek... De hát a hála, mint tudjuk, nem politikai kategória.

nu pagagyí 2014.06.10. 18:13:24

A dohányzással is csak az volt a bajuk, hogy nem a holdudvar kasszírozott ezen a káros tevékenységen. A kertévével is meg fognak barátkozni, ha már nekik tejel. Agyzsibbasztó produkciókban sem lesz hiány, már gőzerővel mennek a köztévéken, igaz minimális nézettség mellett. Ha már nem lesz konkurencia, azok is megteszik.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.06.10. 18:37:07

hvg.hu/itthon/20140610_Kormany_kontra_RTL_Jo_viszony_fordult_at

"Bár korábban a médiapiacon terjedt egy olyan pletyka, hogy a miniszterelnök főtanácsadója Habony Árpád egyenesen Gerkenst hívta fel panaszkodni, ezt az RTL-vezér a Kreatívnak határozottan cáfolta, és azt állította, utoljára a szocialista kormányzás idején fordult elő ilyen telefonálgatás. "

Értitek ti ezt ?
Amikor még virágzott a sajtó szabadsága, csak akkor telefonáltak személyesen a kormánypártból, az MSZP irányítása alatt le az RTL vezérnek.
Visszasírjuk ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.06.10. 18:38:03

@Patreides:

Tudtommal az összes felmérés szerint az MSZP-nek van a legiskolázatlanabb, és egyben a legidősebb szavazó bázisa.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.10. 19:53:14

Nna akkor ez is megvolt. Meg a reklámadó is meglesz. A karaván halad.

shwarcz bácsi 2014.06.10. 19:58:02

@Trompf: linkelj egyet !! Ki mérte fel? mi alapján? kinek a megbízásából?
Tudtommal, viszont a fideszben van a legtöbb olyan gerinc nélkül született magát politikusnak nevező szarkupac, aki a évekkel ezelőtt, mszmp tag, kisz tag, ügynök és besúgó volt. Valamint, tudtommal a fidesznek 2010-2014 között 2/3 os kormánytöbbsége volt, mégsem sikerült viszont egy ügynöktörvényt megalkotni és az ügynöklistát a nyilvánosság elé tárni. kapaszkodnak a múltba, szobrokat állítgatnak, tereket és utcákat neveznek át, verik a mellüket, hogy ők a nemzetvédő hazafiak, miközben tele vannak (bizonyíthatóan) régi kommunistával. Tessék mondani, ez most akkor egy új eszmerendszer, vagy szimplán a hülyének nézése a másiknak, gulyás elvtárs ?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.10. 20:01:05

Hajlott hátú, koszos körmü brüsszeli lobbisták dolgoznak 24 órában azon, hogy biztosítsák a magyaroknak a cigi és piavétel=nem ám otthon pancsolt! szabadságát, az nyerőautomatázás szabadságát, meg úgy általában a csipsz-szabadságot és a médiaszabadságot. Azt sem vetnék meg ha a zemberek fizetnék meg a bankadót és a szektoradókat.

Értünk csinálják, és a fenntarthatóság miatt. Ők nagyon okosak és jóindulatúak, míg mi buták és alávaló gazok vagyunk.

Hehe

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.10. 20:02:15

@shwarcz bácsi: télleg nem alkotott a fideszügynöktv-t, így jöhet a Jobbik.

Jenő Horváth 2014.06.10. 20:23:32

@Trompf: a fidesznek meg a leghülyébb

Kandabula 2014.06.10. 20:52:01

Hálás lennék, ha valaki elmesélné, igazán mi a baj a kereskedelmi tévékkel? Mert tehetségesebbek, mint a királyi? Ha jól tudom, Hajdú Péter haverja Orbán Viktornak, úgy hogy a TV2-nél nem lesz baj! Hej, mekkora további disznóságok peregnek megint a szemünk előtt! Egyébként nem vettétek észre, hogy a legnagyobb baromságokat mondó figurák pofára is hasonlítanak egymásra? Ez egy új faj!

sutyerák 2014.06.10. 20:59:34

@Kandabula: csak annyira hasonlítanak,mint a zombi filmek szereplői.-
mert agyhalott zombik.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.10. 20:59:55

@Kandabula: Ez csak a pénzről szól, a többi duma. A kerTv-k túl jól keresnek, ezért lehúzzák őket.

reakciók: kertv-k sírnak a sajtószabadság miatt (ami ugyanolyan kamu mint hogy a gonosz müsorok miatt kapnak sarcot)

reakciók: emberek v. leszarják v. a kerTv-kel szolidaritanak(pártállás szerint)
süti beállítások módosítása