A mi Erzsébetvárosunk

Budapest 150 [374.]

2023. november 17. - amier

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját számos érdekes és különleges programmal ünnepli a főváros. Többek között a Városligeti fasor 49. szám alatti Klösz-villát is megnézhetitek vezetett séta keretében mától vasárnapig. A Klösz György fotó kiállításával egybekötött tárlatvezetést Jánossy László, Klösz György ükunokája tartja írja az ittlakunk.hu

fasor49-2.jpg

A Klösz-villában bemutatásra kerül Klösz György élete és munkássága, valamint a két tucat fényképe, "amelyek Budapest Zsolnay kerámiákkal díszített ikonikus épületeit mutatják be"  olvashatjuk az ajánlóban. A túrára regisztrálni kell!

fasor49-4.jpg

1894-ben Klösz György számára építette ezt az eklektikus villát Schubert Ármin és Hikisch Lajos. Az emeletráépítést 1923-ban Sorg Antal cége végezte Klösz György és fia megren- delésére. (Jó lenne tudni, hogy a díszes kerítés és a kapu kinek a kezemunkája...) A villa jelenleg bér-irodaház.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8618260571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása