A mi Erzsébetvárosunk

Kiszolgáltatottak [243.]

Az egzisztenciálisan kiszolgáltatottak a „hatalomra” szavaznak.

2022. július 14. - amier

A Fidesz tökéletes szavazógéppé alakította a közmunkát. Egy friss kutatás szerint minél több közmunkás van egy faluban, annál többen szavaznak a Fideszre. Vajon a közmunka működik ilyen csodálatosan, hogy az emberek köszönik a felemelkedést, vagy más van a háttérben? (Klubrádió)

kozmunka4.jpg

  1. Szomszédainknál gyorsan nő a termelékenység — nálunk meg nem.

Nálunk a foglalkoztatás bővülése extenzív jellegű, mint anno a szocialista ipartelepítés idején. Az adókedvezményekkel ösztönzött összeszerelő üzemekben alulképzett betaní- tott munkások dolgoznak. Ez a forma nem kedvez a termelékenységnek — viszont gátja az önállósulásnak, erősíti a függőséget. A másik három V4-országban a foglalkoztatás bővülése a termelékenység növekedésével jár.

  1. A szavazólap fényképezése, illetve „úgyis megtudja”

Személyes tapasztalatok, egyedi esetek alapján évek óta írogatom, hogy a közmunka azért van, hogy az emberek Magyarbasira szavazzanak. De tavaly már rendes közgaz- dászok, tisztességes módszerekkel is kimutatták.

Reizer Balázs, Gáspár Attila és Gyöngyösi Győző alapján a közmunka fő hatása a kormánypárt és a polgármester szavazati arányának növelése. A közmunkások az egész országban kiszolgáltatottak.

Fügedi Ubul

*

Bónusz: „A legszegényebbeknek szóló érdemi ellenzéki ajánlatot nem láttam” – Molnár György közgazdász a foglalkoztatáspolitikáról. (via Szabad Európa)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4717883379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása