A mi Erzsébetvárosunk

Péterfy: bontanak és építenek [226.]

2022. május 17. - amier

Lebontják a Péterfy kórház egyik épületét, nagyobbat építenek a helyére. (24.hu

Az elmúlt években többször felmerült az egyre elkeserítőbb állapotban levő Péterfy Sándor Utcai Kórház megszüntetése, összevonása, átépítése, stb. Most Vincze Miklós (ki más?) a 24.hu-n arról számolt be, hogy rövidesen lebontják a kórház Bethlen Gábor utca felé néző „J” épületét, helyére pedig – a munkálatok első ütemében egy új, több mint 57 méter hosszú modern épület építenek.

peterfy2022.jpg

Ugyanekkorra tervezik az utcáról nem látható udvar zöldítését is, majd az egyre rosszabb állapotú főépület felújítását is. A tervek szerint:

Az új épület pinceszintjén parkolót, alagsorában sürgősségi osztályt, földszintjén toxikológiát, első emeletén pszichiátriát, felette intenzív osztályt és sürgősségi labort, a harmadik emeleten pedig műtőblokkot hoznak majd létre.

További részletekért pedig tessék elolvasni a teljes cikket az eredeti helyén. Érdemes.

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1317834135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása