A mi Erzsébetvárosunk

Újabb házbontás: Garay utca 36. [220.]

2022. április 25. - amier

Lebontják a pesti Csikágó betörő-költőt, bukott embercsempészt
és rengeteg hamis tejfölt is látott bérházát. (24.hu / Vincze Miklós

Az Ismeretlen Budapest címmel futó sorozat új darabjaként most a Garay utca 36. alatti – eredetileg egyemeletes, a világháború után földszintesre visszabontott – házról írt Vincze Miklós. A cikk szerint az épület bontása ügyében január 19-én elindult az engedélykérés a Kormányhivatal felé. A folyamat eredménye egyelőre nem látható, de az már biztos hogy az épületet új tulajdonosai nem kívánják megtartani, le fogják bontani.

garay36-2008.jpg

A Garay tér közelében – akkoriban még Csömöri út 18. címen – 1892-ben Hosztalek Károly építette fel ezt a házat Weisz Adolf és neje megbízásából. A cikk szerint a Weisz család tagjai közel negyven éven át voltak a tulajdonosok, miközben falai közt egymást követték a meglepő történetek – de ezt már tessék elolvasni a 24.hu-n

Pár szó a fenti képhez: 2008 nyarán készült, amikor még volt élet a házban. Hosszú évekig működött itt bal oldalt egy kínai üzletház, pincéjében pedig a Kis Garay söröző – mindkettő nagy népszerűségnek örvendett a környékbeliek közt. Néhány éve mindkettő megszűnt. És most nagyon úgy néz ki, hogy maga a ház is eltűnik a semmibe…

BBP

P.s.: Az ingatlan eredetileg a Kincstári Vagyonigazgatóság tulajdonában állt, majd 2004-ben a tulajdonjog az államtól különböző hazai szakszervezeti ligákhoz, szövetségekhez és tömörülésekhez került. A közelmúltban történt egy adásvétel, az új tulajdonos személye az április 6-án lekért földhivatali adatokból azonban nem derül ki. A bontásra irányuló engedélykérés azonban már elindult, és lakóépületet terveznek a telekre. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4317816609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása