A mi Erzsébetvárosunk

A bátor Sir Robin [209.]

2022. március 17. - amier

Orbán Viktor három napra az ukrán határra költözik, hátha még pont tud integetni az ostromlott Kijevből hazatérő lengyel, cseh és szlovén kormányfőnek. (MTI/ Hírcsárda

Kedden lengyel, cseh és szlovén vezető kormánypolitikusok az oroszok által rommá lőtt Kijevbe utaztak, hogy találkozzanak Zelenszkij ukrán elnökkel, és hogy kinyilvánítsák kiállásukat az EU nevében Ukrajna szuverenitása és függetlensége mellett. A nem kis személyes bátorságot követelő demonstratív látogatás komoly erkölcsi támogatást jelent az ukránoknak. Orbán Viktor nem volt ott.

sir_robin2.jpg

Bár a mi min.elnökünk tudott az útról, inkább itthon maradt, és három napon át egy debreceni laktanyából irányítja és szervezi a háborús védekezést, ill. oldja meg az ukrán menekültkérdést. (Megj.: Azt most hagyjuk, hogy szerinte Magyarország keleti határa Debrecennél van.)

„Irány a határ”, írta posztjában, hogy „közelebb legyen az eseményekhez”. Kijevbe ugyan nem ment a többiekkel – pedig ott valóban elég közel lehettet volna az "eseményekhez" –, de legalább Debrecenig elment, hogy (gyerekek)katonákkal vacsorázzon a legénységi kantinban.

Ez van, nekünk ez jutott: a bátor Sir Robin.

P.s.: Ha már annyira segíteni akar megszervezni a menekültek elhelyezését és ellátását, azt hiszem a „keleti határszél” helyett (ami nem Debrecen) a Keleti pályaudvaron (ami Budapesten van) jobban kamatoztathatná mindenhez értését a naponta érkező többezer menekültet ellátó önkéntesekkel. civil szervezetekkel karöltve. Na, ott valóban segíthetne /segíthetett volna a jó Sir Robin.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8017783298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása