A mi Erzsébetvárosunk

Mi a demokrácia? Mi a kereszténység? [131.]

Mi a szösz?

2021. június 13. - amier

Kövér László szerint az Európai Parlament az európai demokrácia elleni legsunyibb, de leghatékonyabb merénylet. (Telex

  1. Kövér László a lehetőségekhez képest objektív pontozással különféle független szervezetek által hibrid rezsimnek minősített Magyarország 3. közjogi méltósága. Ő ennek a rendszernek az egyik tervezője és kidolgozója, a Napi.hu befolyás-barométere szerint Magyarország 14. legbefolyásosabb embere. Azt mondja ez a fontos ember, hogy az Európai Parlament — amely az EU értelmezése szerint vett demokrácia legfőbb letéteményese — valójában sunyi, de hatékony merénylet az európai demokrácia ellen. Mert Európa mi vagyunk és a demokrácia az, ami nálunk van.

bencsik1.jpg

Bencsik András: Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot, és keresztényellenesen viselkedik. (Telex

  1. Bencsik András az erősen kormánypárti Demokrata c. lap főszerkesztője. A pártállami rendszerben a Népszabadság munkatársa volt, és azzal tűnt ki a szimpla nyaloncok közül, hogy nem sokkal a rendszerváltás kezdete előtt (Érzelmi kötődés címmel) emlékezetes cikket írt a Magyar–Szovjet Baráti Társaságról és arról, milyen fontos a magyar fiatalok szovjetbarát nevelése. Azt mondja ez az okos ember, hogy a pápa durván keresztényellenes, amiért nem szeretne találkozni a két legfőbb közjogi méltóságunkkal és rossz kereszténynek tartja őket. Mert azt, hogy mi a kereszténység és mi a keresztényhez illő magatartás, nem Róma kimondottan erre fölkent püspöke hivatott megmondani, hanem egyedül Bencsik András (az persze nem baj, ha mások is mondják).

Kövér László az MSZMP Politikatudományi Intézetében kristályosította ki demokráciafelfogását; amint láthatjuk, időtállónak bizonyult. Bencsik András valószínűleg a pártlapnál ismerkedett meg a kereszténység mibenlétével — annyi legalábbis tudható, hogy egyetlen óra teológiát sem hallgatott. De nincs is rá szüksége, elvégre azon a pápa által képviselt felfogást oktatják — márpedig a kereszténység az, amit Bencsik András annak mond.

Az a nagyon rossz hírem van, hogy ezek az emberek megzakkantak. És nemcsak ők. És nincs vége. Egyre többen élnek ebben az alternatív valóságban, amelyben 2030-ra lehagyjuk Ausztriát, és folyamatos visszacsatolást kapnak arról, hogy ők gondolják helyesen, mert nekik jó.

Nekünk meg nem, és ez így helyes. A keresztény kormánynak nincs szüksége azokra, akik nem keresztények és nem európaiak.

Fügedi Ubul

P.s.: Ja, és Ferenc pápa "ezzel a viselkedésével" meg akarta alázni Magyarországot, mert

  1. Magyarország = Orbán Viktor és
  2. ha az ember nem akar találkozni vkivel, aki őt nem szereti, lépten-nyomon leszólja, de azért politikai tőkét akar a találkozóból kovácsolni, azzal megalázza az illetőt.

A leszólás stb. teljesen rendben van. Az nem aláz, elvégre azt mi csináljuk. Ezt a megalázós dolgot is mi látjuk helyesen. Az írek álláspontja döbbenetes és érthetetlen; rossz fényt vet országukra: A bunkó az bunkó, ha szurkoló, ha kormányfő.

*

Fukuyama szerint az EU-ban Magyarország és Lengyelország a normakövetéstől visszalépés példái. Aláásták a jogállamiság stb. európai értékeit és ideáljait.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7916592956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása