A mi Erzsébetvárosunk

Tengelyhatalom [124.]

2021. május 21. - amier

Magyarország az utóbbi időszakban sorra akadályozza meg egyedüli tagállamként az Európai Unió külpolitikai lépéseit. Korábban Oroszország, Kína, és az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán is vétóztunk. (Telex) 

Már megint megvétóztunk egy nemzetközi szerződést — most éppen Óceániával (stb.), amely ezzel Oroszország, Kína, Izrael és Palesztina után dettó bekerült közvetlen érdekszféránkba. Nap mint nap egy-egy újabb vérpezsdítő esemény, amitől érezzük — és jól érezzük! — hogy rajtunk múlnak a dolgok. Körülöttünk forog az Unió — mit az Unió? Körülöttünk forog a Föld! Mi tartjuk egyensúlyban a dolgokat.

eu_veto.jpg

Micsoda egyensúly! Nem képes erre rajtunk kívül senki. Megvétóztuk a közel-keleti fegyverszünetet szorgalmazni kívánó határozatot, mert túl határozottan kérte, hogy Izrael is tegyen a békéért. Izrael megköszönte.

Mit csináltunk mi erre? Ajándékoztunk a palesztinoknak 7 (HÉT DARAB!) lélegeztetőgépet. (Majdnem annyit, mint Galántának.)

Mi vagyunk a szellemi világ közepe!

Fügedi Ubul

P.s.: Az Európai Parlament befagyasztotta a kínai beruházási egyezményről szóló tárgyalásokat. 599 igen és 30 ellenszavazattal, 58 tartózkodás mellett. A nemmel szavazó 30 képviselő között ott volt az összes fideszes.

*

Hagyjuk a Nyugatot, irány Kelet? A globalizáció ellen harcol, de a vesztesek ideológiáját építi a NER. "…az agónia tovább növeli majd a politikai zsenijébe vetett hitet, hogy ugyanis bármit megtehet, mindenben lenyomja az EU-t"

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr616568382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása