A mi Erzsébetvárosunk

Fényképezni (is) tilos [107.]

Helyzetünk az Abszurdiszán–kabaré–hibridrendszer háromszögben.

2021. március 27. - amier

Két órát kellett sorban állni az esztergomi oltópont előtt,
a fotózást megtiltották. (24.hu

Anno a Kádár- (és állítólag már előtte a Rákosi-)rendszerben arról lehetett tudni, hogy titkosnak minősített katonai objektum van a környéken, hogy az út mellett feltűnt a figyelemfelkeltő jellegű "fényképezni tilos" KRESZ-tábla. Még anekdota szintjén se hallottam olyasmiről, hogy ezzel valaha egy árva ellenséges ügynököt sikerült volna megakadályozni az így védett objektumok lefényképezésében.

fenykepezni_tilos2.jpg

Aztán volt egy olyan időszak, amikor azt hittük, hogy azon a rendszeren túljutottunk, és ezeket a vadhajtásokat gyökerestől irtottuk ki.

Aztán most jönnek ezek a kórházparancsnokok meg egyéb katonák, és azt hiszik, joguk van megtiltani az állampolgároknak, hogy közterületen fényképezzék az őket érdeklő dolgokat. Az elkészült felvételeket pedig töröltetik azon egyetlen okból, hogy nekik van géppisztolyuk,* a polgároknak meg nincs. Mindeközben meg azt hiszik (tényleg?!), hogy ezzel megakadályozzák esedékes baklövéseik közhírré tételét. Ha pedig nem derülnek ki, akkor minden rendben van.

Nem jófelé haladunk. (Ha ezek az önkényes rendőrök netán mégis valami komolyabb fegyelmit kapnak, sürgősen írjátok meg, és akkor törlöm a posztot.)

Fügedi Ubul

P.s.: Perverz szokásomhoz híven megnéztem, hogyan számol be erről az eseményről az origo. Az ehhez leginkább közelállónak tűnő hírként (a gyurcsányozásokat és brüsszelezéseket automatikusan kizártam) erre sikerült bukkannom: Magyar sztárok, akik megmutatták a testüket szülés után.

* Mielőtt vki kijavítana: tudom, hogy azt hivatalosan gépkarabélynak hívják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2216482490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása