A mi Erzsébetvárosunk

Izzanak a vonalak! [103.]

Ünnep van, így csak röviden

2021. március 15. - amier

A Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) utasította a háziorvosokat, hogy hétvégén, illetve munkaszüneti napokon is oltsák az embereket egészen május végéig. 

Péntek este megjelent az értesítő arról, hogy szombaton oltani kell. Különben bírság harmincezertől ÖTMILLIÓIG, ahogy eszünkbe jut. (Megj.: A bírság kiszabásának végrehajtója az állami adóhatóság.)

Vajh' mikor és kitől tudják meg a reggel oltandók, hogy oltani akarják őket?

muller_cecilia202102.jpg

Ennek külön pikantériája, hogy ha az erre központilag kijelöltek felénél kevesebben oltakoznak, az orvos nem kap a hétvégi munkáért díjazást. (Értelemszerűen nővér se; a díjazás a "szolgáltatónak" jár, ha jár.)

Izzanak a vonalak!
(Buzogjanak a buzgárok! Gerjedjenek a gejzírek!)

Fügedi Ubul

P.s: Összeér a kínai vakcinabiznisz és a botrányos lélegeztetőgép-beszerzés(via G7) - Hát beszerezni, azt baromian tudnak. Mihelyst sikerül valamelyikük cégét közbeiktatni. Utána egy napon belül megvan a felhatalmazás az összes létező törvény áthágására és a honvédségi járművek rekvirálására..

*

Két hír (2021. márc. 12.)

  1. Az ügyészség szerint hét éven át összesen 260 millió forinttal károsította meg az OTP-t a bank egykori dél-dunántúli régiós vezetője. Fiktív számlákon keresztül a munkahelyével fizettette ki éttermi fogyasztásait, a bankkal szerződésben álló dekorációs céggel csináltatta meg az otthonát, szintén az OTP-re terhelte negyvenedik születésnapi bulijának több milliós költségeit, de még azt is marketingtevékenységként számolta el, amikor egy pécsi festőművésszel készíttetett festményt sportoló barátja számára. A nagybevásárlásait is a bank pénzén intézte.
  2. A magyar kormány a kínai vakcinát nemcsak eleve a világ jelenleg legmagasabb vakcinaárán, de ráadásul még egy offshore-hátterű kereskedőcéget is közbeiktatva szerzi be.

A két hírben látszatra semmi közös nincsen, pedig de. Pont ugyanarról szólnak: a mérhetetlen kapzsiságról. Hiszen egy regionális OTP-igazgató nyilván eleve igen jó fizetéssel bír, de ez nem volt elég neki, ezért lopott a cégétől. Ugyanígy nyilván a kínaiak is visszaosztanak annyit, amennyiről az ügyfél meg tud velük alkudni, de a NER-nek ez kevés, kell még pluszban egy közvetítőcég is, hogy még egy bőrt le lehessen nyúzni a rókáról, azaz még többet lopni az országtól. Már a magyartól, természetesen, nem ám Kínától, te butus. Mitőlünk.

Egyetlen különbség azért van: a volt OTP-igazgató megy a börtönbe. (via A citoyen)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3116466060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása