A mi Erzsébetvárosunk

Asszonyság [81.]

2021. január 03. - amier

„Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam." (Orbán Viktor, 2021. január 3. - Kossuth Rádió) 

"Asszonyság"... Na, ez az év is jól kezdődik.

kariko_katalin.jpg

Dr. Karikó Katalin az Egyesült Államokban élő magyar kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. Aki letette a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcinájának alapjait. Aki vélhetően Nobel-díjat fog kapni.

*

De legalább már nyilvános az oltási terv, bár csak az oltási sorrend derül ki belőle. Érdekes, hogy az NNK nem hozta nyilvánosságra (még mindig) a teljes oltási tervet, hanem annak csak egy kivonata ismert. Ami valóban csak egy kivonat, szűk szavú, nem teljesértékű tájékoztató anyag, mert alapvető információk hiányoznak ebből: az egyes csoportok oltásának időzítése, időtartama, infrastrukturális kapacitások, HR-kapacitások, helyszínek, térkép, stb. És mindez transzparensen egy ütemterv alapján rendezve. És mindez transzparensen egy ütemterv alapján rendezve. Kíváncsian várjuk a részleteket (ki mikor kaphat védőoltást és ezt mi alapján és kik döntik el), mert a kivonat elolvasása után nem lettünk sokkal okosabbak, leginkább a nyilvánvalóan feltételezhető információk felsorolása ez a mostani dokumentum. (Portfolio vélemény)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8916370620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása