A mi Erzsébetvárosunk

Ja, folyamatosan kapja [31.]

2020. július 29. - amier

A közismerten szavahihető Bodolai László lásd. előző poszt  tegnap azt mondta az RTL Híradónak, hogy folyamatosan kapja az önéletrajzokat olyan újságíróktól, akik az Indexnél szeretnének dolgozni, és tagadta, hogy új embereket toborozna a felmondott szerkesztőség helyére. A jelentkezők tömege miatt arra nincs is szüksége, és azt tervezi, hogy újraépíti a lapot. (Megj: Hiszen az Origó sem szűnt meg, azt is csak újjáépítették…)

index_szerk1.jpg

Kedves Tisztelt Doktor Bodolai Gyula Bácsi Úr! Ez utton jelentkezek az indexbe. Apukám FIDESZES (!!!) a Mátészalkai Alap Szervbe büfés. én (szándékossan irom ki É-vel) most végesztem el a G, Fodor Gábor Úr Bácsi On-Line Media Curzusát. Szivessen irnák köszéleti témákról, Pl. Vaja Timi életmód és vezetési tanácsairol. Üdvözlettel: Hanyák-Dobosi Éneh Emőke U.I.: Szabad idömbe nagyon szeretem a Süsüt nézni, imádom Bodolai Gyula bácsi szín-króm hangját. (via stickalittle / tumblr)

*

Így nyírták ki az Indexet: a teljes történet minden kínos és szomorú részlétével együtt elolvasható a Magyar Narancs holnap (csütörtökön) megjelenő nyomtatott kiadásában. Részlet a cikkből:

A júliusi események megértéséhez legalább 2017-ig kell visszamenni, amikor az Index alapítványi tulajdonba került. Ekkor vásárolta meg a már kegyvesztett Simicska Lajos az Indexet Spéder Zoltántól, aki eddigre szintén szembe került Orbán Viktorral. Kiderült tehát, hogy igazak a szakmai körökben régóta terjedő pletykák, és az akkor még hatalma teljében lévő Simicska valóban opciós jogot szerzett az Indexre, már 2014-ben. Mivel 2017-ben mindkét bukott oligarchának érdeke volt, hogy az Index függetlensége megmaradjon, Simicska amint meg- vette az Indexet, azonnal tovább is adta azt a Magyar Fejlődésért Alapítványnak (MFA), melynek egyszemélyes kuratóriumába Bodolai Lászlót ültették…

(…)

De kinek volt jó az Index ilyen látványos bedőlése, ha a Fidesz csendben akarta volna átvenni az irányítást? Valószínűleg senkinek. Rogán Antal környezetéből ugyanis az az információ terjed – ez több csatornán is eljutott a Narancshoz – hogy a Gerényi-tervet, az azt követő botrányt és Dull kirúgását nem ők irányították. E szerint a forgatókönyv szerint Schmidt Mária tisztában volt azzal, hogy az Index kontroll alá vonása napirenden volt, és önállósította magát. Schmidt Indexszel szembeni ellenérzései közismertek, és azt is gondolhatta, az Index átszervezésével jópontokat szerezhet Orbánnál. (via Magyar Narancs)

Azt hiszem, holnap megveszem a lapot.

***

Új közösségi médiatörvény jön Törökországban. Az ankarai parlament által most elfogadott törvény célja, hogy a kormány széleskörű ellenőrzése alá vonja a Twitterhez és a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakat. (Megj.: Hétfőre gondolom már kész is lesz a magyar fordítás.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2916085096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása